De kracht van Home-Start: kijken naar wat wel kan!

02-11-2020 LEMMER – Dat is ons motto in deze tijd waarin iedereen rekening moet houden met alle maatregelen rondom het Covid-19 virus. Home-Start staat voor hulp aan gezinnen door een wekelijks bezoek van een vrijwilliger, een ervaren en getraind “opvoedmaatje”. Onze vrijwilligers bieden opvoedondersteuning, een luisterend oor, praktische tips en gezelligheid. Home-Start is een onderdeel van Humanitas.

Ook bij Home-Start bewegen we mee in deze tijd: de vrijwilligers mogen gelukkig nog steeds op huisbezoek gaan, mits iedereen gezond is en op 1,5 meter afstand. En als het huisbezoek niet mogelijk is, houden de Home-Start vrijwilligers zoveel mogelijk contact via whatsapp, mail en (video)bellen. Te allen tijde, conform de richtlijnen vanuit de overheid.

Bijeenkomsten en trainingen voor de vrijwilligers vinden plaats in kleine groepjes. En we kijken vooral naar wat wél kan! En dat doen onze vrijwilligers ook: kijken waar het gezin goed in is, wat goed gaat. Hoe zij het gezin wél kunnen ontmoeten, spreken of zien, bijv. via beeldbellen of samen een wandeling maken. Er zijn: voor ouders, door ouders.

Ben je enthousiast en wil je je als vrijwilliger aanmelden? Of zou je als gezin een steuntje in de rug willen hebben? Neem dan contact op met Margreet Gonlag, coördinator van Home-Start Zuidwest Friesland via m.gonlag@humanitas.nl of 0651311852.