Droog maar veel bewolking

02-11-2020 LEMMER – Vanochtend is het op verreweg de meeste plaatsen droog, maar is er wel veel bewolking. Bovendien is het onstuimig met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind in het binnenland en een krachtige tot harde wind in de kustgebieden. In het noordwesten zijn zware windstoten mogelijk tot 90 km/uur.

Ondanks de bewolking en stevige wind loopt de temperatuur geleidelijk op en aan het begin van de middag is het 17 graden in het noordwesten tot maar liefst 20 in het zuidoosten. Dit zijn recordhoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Een jas is haast te warm bij deze temperaturen, zeker wanneer je tegen de wind in moet fietsen.

Gedurende de middag trekt een buiengebied van west naar oost over het land en daarmee wordt de warmte verdreven. Naarmate de buien oostwaarts trekken worden ze feller en kan het stevig regenen. Onweer of hagel verwachten we niet. Na de buien klaart het op en kan de zon nog even flink schijnen.

Vanavond en in de nacht naar dinsdag zijn er brede opklaringen. In het noordwesten en noorden is een bui mogelijk, maar elders wordt het waarschijnlijk droog. Het koelt af naar 6-8 graden en daarmee is het 10 graden kouder dan de voorgaande nacht.

Morgen is het uitzonderlijk zachte weer voorbij. De maximumtemperatuur komt uit op 12 à 13 graden. Het weerbeeld laat een mix van zon en wolken zien en er trekken enkele buien over het land. De meeste buien zijn voor het noordwesten. In Limburg blijft het juist zo goed als droog. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig.

Woensdag is in het noorden en noordwesten nog kans op een bui, maar in de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en daarmee is het vriendelijk najaarsweer. Met 11 graden is de temperatuur heel normaal voor de tijd van het jaar.