‘De Tsjûkemar by del’

30-08-2021 LEMMER – De Tsjûkemar en omgeving heeft prachtige gebieden waar rust, ruimte en schoonheid nog volop te vinden zijn. In 2017 is Stichting Kulturele Rûte Tsjûkemar opgericht om het gebied rondom de Tsjûkemar letterlijk op de kaart te zetten en zo onder de aandacht te brengen bij bewoners en bezoekers. De fietsroute rond de Tsjûkemar is een prachtige tocht langs mooie vergezichten,  historische plekken en door bijzondere landschappen. Langs de route wordt ieder jaar een culturele activiteit georganiseerd onder de naam Kunst & Meer.

Foto-fietstocht ‘De Tsjûkemar by del’
In 2021 zijn door Conny Kitschmann uit Lemmer unieke sfeerfoto’s gemaakt van de Tsjûkemar. Deze foto’s worden gebruikt voor de permanente Foto-fietsroute ‘De Tjsûkemar by del’. Op 10 plekken langs de route zijn paaltjes geplaats met een zg QR Code. Fiets (of loop) de route en scan onderweg de QRCodes, u krijgt dan de foto van de locatie te zien met een passend gedicht, meer informatie en een routekaartje.

Dit jaar laten wij door Conny Kitschmann uit Lemmer unieke sfeerfoto’s maken van de Tsjûkemar. Onder de naam ‘De Tsjûkemar by del’ zijn op een 10-tal mooie plekjes langs de route, paaltjes geplaatst met daarop een foto, tekstregel en een QR-Code. Fiets (of loop) de route en scan met uw telefoon de QRCodes, en u krijgt de foto van de locatie te zien met een tekst, informatie en een routekaartje.

De opening van de route staat gepland voor 11 september 2021.
De paaltjes staan op de volgende locaties:

Paaltje 1  Echten
Paaltje 2  Oosterzee Haven
Paaltje 3  Oosterzee Buren
Paaltje 4  Follega
Paaltje 5  Sint Nicolaasga
Paaltje 6 Scharsterbrug
Paaltje 7  Oldeouwer
Paaltje 8 Rohel
Paaltje 9 Vierhuis
Paaltje 10  Delfstrahuizen

Nieuwsgierig geworden? Klink dan op de link.
(beschikbaar na 11 september 2021)