Zonnig weertype op komst

30-08-2021 LEMMER – Er is veel bewolking, maar geleidelijk breekt de zon op steeds meer plekken door. In de middag is er een mix van zon en stapelwolken. Een enkele bui in het zuidoosten is niet uitgesloten. De temperatuur stijgt vanmiddag naar 19 tot 22 graden bij een matige noordenwind. Komende dagen blijft het overwegend droog met regelmatig zon. De middagtemperatuur ligt rond 20 graden. Eind van de week wordt het waarschijnlijk enkele graden warmer.

Vanochtend zijn er veel wolken, maar het blijft vrijwel overal droog. Geleidelijk komt op steeds meer plaatsen de zon tevoorschijn.

Vanmiddag is er een mix van stapelwolken en zon. In de kustprovincies is het regelmatig behoorlijk zonnig. In Limburg is kans op een enkele bui. Het wordt 19 graden op de Wadden, 20 graden in Amsterdam en 22 graden in Arnhem en Eindhoven. De wind is matig en waait uit het noorden. Langs de westkust is de wind soms vrij krachtig, 5 Bft.

Vanavond en vannacht blijft het droog en zijn er opklaringen. Het wordt nevelig en in het midden, zuiden en oosten van het land is in de nacht kans op mist. De minimumtemperatuur ligt rond 11 graden. Vlak aan zee blijft het iets warmer met 13-14 graden.

Morgenochtend start vooral landinwaarts grijs met regionaal mist. Geleidelijk breekt overal de zon door en is er een afwisseling van wat wolken en zonneschijn. 

Morgenmiddag is het heerlijk weer om buiten te zijn. Het blijft droog en zijn er zonnige perioden. De wind waait uit het noorden tot noordwesten en is zwak tot matig van kracht. De maximumtemperatuur varieert van 18 graden in Den Helder tot 22 graden in Brabant, Limburg en de Achterhoek. 

Morgenavond is het tot zonsondergang (20:30 uur) vrij zonnig. In de nacht naar woensdag zijn er landinwaarts brede opklaringen, maar neemt vanuit het noordwesten de bewolking wat toe. De minimumtemperatuur varieert van 10 graden in het binnenland tot 14 graden aan zee. 

Woensdag is er aanmerkelijk meer bewolking dan morgen. Mogelijk valt er in het westen van het land lokaal een lichte bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Er waait een zwakke tot matige noordenwind en met wat zonneschijn wordt het 20-21 graden. Daar waar de bewolking de hele dag de overhand houdt blijft het kwik iets onder de 20 graden steken. 

Ook donderdag is er een mix van wolken en zon. Daarbij is het in de ochtend regionaal nog lange tijd grijs en kan de middag flink zonnig verlopen. Landinwaarts kan de temperatuur klimmen naar 21-23 graden. Vlak aan zee is het door een matige noordenwind koeler met 18-20 graden.

Vrijdag en zaterdag is het waarschijnlijk zonnig nazomerweer. In de zuidoostelijke helft van het land komen de maxima uit tussen 22 en 24 graden en wellicht wordt in het uiterste zuidoosten lokaal net de zomerse 25 graden gehaald. In de kustprovincies wordt het 20-22 graden. Hoe lang dit weertype aanhoudt is nog niet duidelijk. Gedurende het weekend neemt de onzekerheid in de temperatuurverwachting toe en ook stijgt vanaf zondagmiddag de neerslagkans.