Dorcas voedselactie 2021

11-10-2021 LEMMER – Je kunt het je bijna niet voorstellen dat er in ons welvarende Europa nog altijd mensen leven, die elke maand moeten zien rond te komen van maar zo’n € 45. In Oost Europa is dat geen uitzondering. € 45 is zo goed als niks en daar moeten ze dan alles van betalen. Gelukkig kunnen ze in de zomer vaak zelf nog wat groente verbouwen. Dat is maar voor even want al gauw laat de winter zich weer gelden. Niet van die zachte winters zoals wij ze kennen. Nee het is koud en er valt soms zoveel sneeuw dat de mensen wekenlang hun huis niet uit kunnen. Dat raakt vooral de kwetsbaren. 

Voor die kwetsbaren organiseert Dorcas elk jaar opnieuw een voedselactie. Voorheen werden er begin november in de supermarkten in Nederland door de klanten producten gekocht die vervolgens naar Oost Europa werden gestuurd. Vorig jaar kon dat vanwege corona niet doorgaan.

Toen werd van u gevraagd om met een financiële bijdrage de actie te ondersteunen. Het resultaat daarvan was overweldigend en Dorcas heeft van het bedrag wat u gezamenlijk heeft opgebracht, producten gekocht in de dorpen in Oost Europa zelf. Zo konden de kwetsbaren weer geholpen worden met een pakket en doordat het afkomstig was uit de plaatselijke winkels, kwam het ook de hele gemeenschap ten goede. Bovendien waren er geen vervoerskosten naar Oost Europa toe. Al met al konden nu meer mensen een pakket ontvangen. Heel fijn.

Dit jaar organiseren is er opnieuw geen voedselactie in de supermarkt. Vanwege Corona is ook nu voorzichtigheid geboden. We vragen u opnieuw om de allerarmsten in Oost Europa de winter door te helpen en dat kan als volgt:

  • Gedurende de hele maand november kunt u uw statiegeld in de Jumbo doneren via de flessenautomaat waarop dit staat aangegeven.
  • U kunt doneren via bankrekening: NL04 RABO 0106 2500 00 t.g.v. Dorcas Voedselactie
  • Een pakket doneren op www.dorcasvoedselactie.nl

Namens hen bedankt!
Werkgroep Dorcas Voedselactie (Joure)