Een stip aan de horizon…

21-11-2020 LEMMER – Op woensdag 23 december zal er het traditionele klassieke De Fryske Marren kerstconcert georganiseerd worden. Uitvoerenden zullen zijn het Martini Jongenskoor Sneek olv Gerard van Beijeren en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest onder leiding van de Jouster dirigent Jan Vermaning. Het repertoire zal bestaan uit traditioneel kerstrepertoire in een traditioneel en klassiek jasje.

De speciale arrangementen zullen in een feeërieke Rooms Katholieke kerk te Joure ten uitvoer worden gebracht. Anders dan voorgaande jaren is dat er (zoals nu het beleid van de overheid geldt) geen publiek aanwezig zal kunnen zijn. Maar het bijzondere traditionele concert zal live worden gestreamd. Naast streaming zal het concert worden opgenomen. Deze opname zal kosteloos beschikbaar worden gesteld aan zorginstellingen (oa rust- en verpleeghuizen) zodat zij op de hun gewenste tijden het concert kunnen aanbieden aan hun bewoners en achterban.

De inwoners van geheel De Fryske Marren kan zich nu al verheugen op een bijzonder en uniek concert. Via de live-streaming kunnen we verbonden zijn met elkaar en in dit verband samen ‘kerst vieren’. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de gemeente De Fryske Marren! Het is superfijn dat de gemeente openstaat voor mogelijkheden en daarnaast een belangrijke steunpilaar is.

Verder wordt het concert ondersteund door lokale ondernemers (MKB- ers). De organisatie ligt in handen van de stichting Noord Nederlands Kamerkoor ism de RK parochie te Joure.