Eerst lokaal wat regen, vanmiddag ook zon

23-06-2021 LEMMER – Het is bewolkt en er valt verspreid over het land nog wat lichte regen of motregen. Geleidelijk wordt het droog en vanmiddag breekt de zon steeds vaker door. Het wordt 16 tot 19 graden. Morgen is het rustig weer met een mix van zon en wolken, maar vanaf vrijdag stijgt de kans op buien. Het wordt warmer met in het weekend maxima van 21 tot 24 graden.

Het is vanochtend overwegend bewolkt en verspreid over het land is wat lichte regen of motregen mogelijk. Geleidelijk wordt het droog en zo nu en dan breekt de zon door.

Vanmiddag zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. In de loop van de middag krijgt de zon steeds meer ruimte om te schijnen. Het is droog en er waait een zwakke tot matige noordenwind. De temperatuur stijgt op veruit de meeste plaatsen naar 17 tot 19 graden. In het oosten en zuidoosten kan het bijna 20 graden worden, maar op de Waddeneilanden en langs de noordkust wordt het maximaal een graad of 16.

Vanavond en vannacht zijn er flinke opklaringen. Het is overal droog en er waait een zwakke noordenwind. De temperatuur daalt naar 8 tot 10 graden in het noorden en midden en naar 10 tot 12 graden in het zuiden.

Morgenochtend zijn er flinke perioden met zon. Geleidelijk komen landinwaarts stapelwolken tot ontwikkeling en het is overal droog.

Morgenmiddag blijft de zon in de kustgebieden flink schijnen. Landinwaarts komen stapelwolken voor die mogelijk kunnen uitsmeren. De zon gaat dan ook regelmatig achter de wolken schuil. Later op de middag breiden opklaringen zich vanuit het westen over het land uit en schijnt op steeds meer plaatsen de zon. De zwakke tot matige wind draait van noord naar noordwest.

De temperatuur is wat hoger en stijgt naar 18 of 19 graden in het noorden en westen en naar 20 of 21 graden in het midden, oosten en zuiden. Langs de noordkust, in de Kop van Noord Holland en op de Waddeneilanden wordt het maximaal 17 graden.

Morgenavond schijnt de zon nog een tijd, maar het koelt snel af. Rond zonsondergang (22:00 uur) is het afgekoeld naar 13 tot 16 graden. In de nacht naar vrijdag is er een mix van wolken en opklaringen. Het koelt flink af met minimumtemperaturen tussen 7 en 11 graden. De laagste temperaturen vinden we in het noordoosten.

Vrijdag schijnt af en toe de zon. Er zijn ook wolkenvelden en in de middag stijgt de kans op enkele buien. De zwakke tot hooguit matige zuidenwind draait geleidelijk naar west. De temperatuur stijgt naar 20 tot 22 graden. Op de stranden en op de Waddeneilanden blijft het kwik net onder 20 graden.

Zaterdag schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en vooral landinwaarts komt het in de middag tot buien. Dit kunnen flinke buien zijn met in het oosten kans op onweer. Er waait niet meer dan een zwakke veranderlijke wind en het wordt 21 of 22 graden in het noorden en westen en 23 of 24 graden in het midden, oosten en zuiden.

Zondag schijnt geregeld de zon, maar er is ook kans op buien. Vooral in het binnenland is daarbij kans op onweer. Er steekt geleidelijk een matige noordenwind op en de temperatuur stijgt naar 21 tot 24 graden. In het zuidoosten kan het 25 graden worden, maar in het noorden en op de Waddeneilanden wordt het maximaal 19 of 20 graden.

Voor volgende week is de verwachting enigszins onzeker. De kans is het grootst (60-70%) dat het rustig en meest droog zomerweer is met flinke perioden met zon. De temperatuur stijgt dan naar 20 tot 25 graden. Er is ook een (kleinere) kans op buiig weer met ook dan lagere temperaturen.