Eerst mist later op de dag droog

04-11-2021 LEMMER- Vandaag zijn er vrij veel wolkenvelden met in het westen en zuiden enkele buien. Mogelijk valt ook in het midden tijdelijk regen. Vooral in het binnenland kan het mistig zijn en de mist zal later in de ochtend op steeds meer plaatsen verdwijnen.

In de middag is het in het westen bewolkt met af en toe zon en kans op een paar buien. Ook in het zuiden kan een bui voorkomen, maar later in de middag wordt het waarschijnlijk droog. In de rest van het land is de kans op neerslag klein en is het overwegend bewolkt en droog. Het wordt ongeveer 8 graden in het oosten tot 11 graden langs de westkust. De wind komt uit het westen tot noordwesten en is zwak in het oosten en matig in het westen.

In de avond breekt de bewolking en wisselen wolkenvelden en heldere perioden elkaar af. Ook dan maken vooral de kustprovincies kans op een bui. In de nacht naar vrijdag daalt de temperatuur naar 3 tot 7 graden. In het oosten is kans op een enkele mistbank, maar dichte mist blijft waarschijnlijk uit.

Morgen trekken enkele buien over het land en zijn er veel wolkenvelden met soms een beetje zon. In de middag neemt de bewolking toe en kan het vooral in het noorden wat vaker regenen. Het wordt 10 of 11 graden bij een matige westen- tot noordwestenwind.

In het weekend blijft het wat wisselvallig met op beide dagen kans op regen. Zaterdag is het bewolkt en maakt vooral het noorden kans op buien. In het zuiden blijft het nog een tijd droog en schijnt mogelijk nog even de zon. Het is dan 11 of 12 graden. Zondag neemt in het hele land de kans op buien toe en is het met 12 of 13 graden net wat zachter. Ook dan is er maar weinig zon.

Het vooruitzicht naar volgende week laat rustig weer zien met weinig wind. Er zijn droge dagen en dan kan de zon af en toe schijnen, maar soms kan wat regen vallen. De temperatuur gaat een graadje omlaag en tijdens heldere perioden in de nacht kan mist ontstaan.