Wiebe Biesma, Annegreet van Bergen en meer tijdens Nederland Leest in de Bibliotheek

03-11-2021 LEMMER – In de maand november organiseert Bibliotheken Mar en Fean verschillende activiteiten rondom de campagne Nederland Leest, waarbij leden en bezoekers elkaar ontmoeten en in gesprek gaan over het thema van dit jaar Over de grens.  

Op dinsdag 18 november is Annegreet van Bergen te gast in de Treemter in Balk. Ze kreeg landelijke bekendheid als auteur van het boek Gouden Jaren, waarin zij laat zien hoe het dagelijks leven in Nederland onherkenbaar is veranderd door de ongekend grote naoorlogse economische groei. Deze activiteit is in samenwerking met het NUT Gaasterlân-Sleat.

Op donderdag 25 november vertelt Wiebe Biesma in de Bibliotheek in Joure over zijn reis door Laos. Met zijn motor komt Wiebe op plaatsten die de gemiddelde toerist niet ziet. Aan de hand van kleurrijke foto’s neem hij het publiek mee op reis door één van de armste landen ter wereld. 

Meer informatie over de activiteiten en aanmelden kan via bmf.nl/nederlandleest

Tijdens Nederland Leest krijgen leden én bezoekers het boek De Wandelaar van Adriaan van Dis cadeau. Een meeslepend boek over een 60-jarige Nederlandse rentenier in Parijs, wiens geweten gaat opspelen wanneer hij tijdens wandelingen het andere Parijs kennen; een stad vol daklozen, junkies, bedelaars en vooral talloze illegalen.