Eerst zacht later buien en koud

04-02-2022 LEMMER – Vanochtend is het eerst nog vrij zacht, bewolkt en vaak droog met een stevige zuidwestenwind. Tijdens het tweede deel van de ochtend bereikt een strook met regen het uiterste noordwesten. Rond het middaguur krijgen steeds meer plaatsen in het westen en noorden enige tijd met intensievere regen of motregen te maken. Een paraplu of regenjas komt dan ook goed van pas als je naar buiten moet! Op veel plaatsen is het een graad of 8, maar in de gebieden met regen daalt het kwik naar zo’n 4 graden.

Vanmiddag is het druilerig en grijs door de regenzone die oostwaarts over het land trekt. Tijdens perioden met intensievere regen daalt de temperatuur naar 3 of 4 graden. De wind wisselt de zuidwesthoek in voor het noordwesten, maar levert zeker niet in qua kracht en het blijft stevig doorwaaien. In het noordwestelijk kustgebied waait het krachtig tot hard en is kans op windstoten rond 70 km/uur. Tijdens het tweede deel van de middag wordt het vanuit het westen droger met ruimte voor de zon. De temperatuur stijgt dan nog enkele graden.

Vanavond trekt de regen weg en het klaart breed op. Vanaf de Noordzee zetten nog wel een aantal stevige buien koers richting Nederland. Tijdens buien is kans op een klap onweer. Naast regendruppels kunnen ook wat hagelsteentjes naar beneden vallen. Door de opklaringen zet de temperatuur een daling in naar 2 graden in het binnenland tot 5 graden aan zee.

Morgen staat een rustige en grotendeels droge dag op het programma. De zon is ook geregeld van de partij. Ideaal dus voor weekendactiviteiten! Met een meeste westelijke windrichting wordt nog altijd vrij milde lucht aangevoerd en de temperatuur komt op 7 of 8 graden uit. In de avonduren neemt vanuit het westen de kans op regen steeds verder toe.

Zondag is het verschil met zaterdag groot. Het is regenachtig en er waait ook weer een stevige westen- tot noordwestenwind. Wel is het vrij zacht met temperaturen die stijgen richting 10 graden.

Tijdens de nieuwe week heeft rustig weer het voor het zeggen. Het blijft vaak droog, maar bewolking kan soms hardnekkig zijn. Met een aanhoudende zuidwestenwind is koud winterweer voorlopig ver weg. Het is zelfs ronduit zacht met dagelijks waarden rond 10 graden.