Vrijwilligerswerk ook leuk voor jongeren

03-02-2022 LEMMER – Sanne Martens kwam in de corona crisis thuis te zitten. Ze meldde zich aan bij het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) – De Fryske Marren omdat ze weer mee wil doen in de maatschappij en wat betekenen voor anderen. Bij VIP! de Fryske Marren besprak ze haar wensen en interesses. Daaruit volgde een ontmoeting bij Inloop ‘t Trefpunt in St. Nyk. En dit bleek een goede match!

Inloop ‘t trefpunt is iedere woensdagochtend geopend voor bewoners die behoefte hebben aan gezelschap. Sanne schenkt daar koffie, biedt een luisterend oor maar vindt het ook erg leuk om creatief bezig te zijn met de bewoners. Zo hebben ze in december samen kerstkaarten gemaakt. Ook zou ze graag een schildercursus willen geven. “Het is leuk dat ik hier mijn creativiteit ook kwijt kan”  zegt Sanne. 

Joke Wester, van Inloop ‘t Trefpunt, laat weten dat ze erg blij is met een vrijwilliger als Sanne. “De inzet die ze heeft is fantastisch. De communicatie met een ander en ze luistert goed. Dat zijn zulke belangrijke ingrediënten. Ja leuke Sanne!” aldus Joke.

Sanne geeft aan uiteindelijk weer betaald werk te gaan zoeken, maar het lijkt haar leuk om daarnaast vrijwilligerswerk te blijven doen. “Het is maar één keer in de week en je kunt echt wat betekenen voor een ander”. Ook raad ze anderen aan om vrijwilligerswerk te gaan doen. “Vaak zie je dat vrijwilligerswerk wordt gedaan door ouderen. Terwijl het juist ook leuk is voor jongeren. Je kunt iets beteken voor anderen. Maar ook als je bijvoorbeeld uit het arbeidsproces raakt, of je wilt oriënteren op ander werk, is dit een laagdrempelige manier om weer te beginnen met werken”. 

Kijk voor meer informatie ook op https://www.vipdefryskemarren.nl