Enkele buien en een matig tot krachtige wind

18-10-2020 LEMMER – Vanochtend komt op veel plaatsen bewolking voor en krijgt het noorden met enkele lichte buien te maken. De buien stellen weinig voor en een groot deel van de tijd is het gewoon droog. In de vroege ochtend kan het regionaal nevelig of mistig zijn. Deze mist is mogelijk hardnekkig. Lokaal kan het tot een paar uur na zonsopkomst duren voordat het zicht beter wordt. Hier en daar is ook ruimte voor de zon.

Vanmiddag blijven wolkenvelden het weerbeeld bepalen, maar regionaal kan de zon ook een tijdje schijnen. Er is kans op een enkele lichte bui, maar vaak blijft het gewoon droog. De wind is zwak en waait uit een westelijke richting. In het Waddengebied kan het matig tot vrij krachtig waaien.

Vanavond en in de nacht naar maandag blijft het overwegend bewolkt en is een enkele lichte bui niet uitgesloten. Wanneer het opklaart kan het gelijk mistig worden. De minima komen uit op 3-7 graden.

Morgenochtend zijn er veel wolkenvelden en maken het westen en noorden kans op een lokale lichte bui. Geleidelijk wordt het droog en middag breekt de zon mogelijk wat vaker door. De wind zoekt de zuid- en later zuidoosthoek op en neemt toe in kracht. In het binnenland waait het zwak tot matig en aan de westkust vrij krachtig. De zuidenwind brengt iets zachtere lucht met zich mee dan de voorgaande dagen. Het wordt 12-14 graden. Omdat het harder waait, is het voor het gevoel ongeveer even fris als in het weekend.

Dinsdag breekt een wisselvallige periode aan met ook nog eens een stevige wind. Het is grijs en daarbij kan wat regen vallen. De zuidenwind is matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan zee. Ondanks de bewolking, wind en regen is het een zachte dag. Het kwik stijgt naar 13-15 graden en dat zijn vrij normale waarden voor de tijd van het jaar.

De dagen daarna blijft het wisselvallig en is dagelijks kans op regen. Tussen de regengebieden door kan de zon wat vaker doorbreken dan de voorgaande dagen. Daarbij is het bijzonder zacht. Woensdag kan het 16-19 graden worden en is in het zuiden zelfs 20 graden mogelijk. Ook donderdag is de temperatuur hoog voor de tijd van het jaar met circa 17 graden. Maxima van 12-14 graden zijn gebruikelijk. Vrijdag en volgend weekend wordt het geleidelijk koeler en keren de temperaturen terug naar normale waarden. Het blijft wisselvallig met buien, wolken en zonnige momenten.