Extra boerenmarkt in Woudsend

08-09-2021 WOUDSEND – Op zaterdag 11 september 2021 is er tijdens de Open Monumentendag een extra editie van de Boerenmarkt. Hier zullen ruim 30 standhouders aanwezig zijn.

Winkelen in open lucht
Op zaterdag 11 september kunt u de heerlijkste verse boodschappen doen op de Boerenmarkt in Woudsend. De markt vindt plaats op de Waechswâl in het centrum van het dorp, van 11.00 tot 17.00 uur. 

Verse streekproducten
Kom naar de Boerenmarkt in Woudsend voor o.a. groente, fruit, jam, honing, boerenkaas, schapenkaas, geitenkaas, boerenijs, speciale broden, taart, diverse soorten vlees, gerookte zalm en paling, thee, koffie, wijn, bio sappen, biologische graanproducten, olijfolie, tapenades, etc.

Verrassend assortiment non-food
Naast verse streekproducten kunt u op de markt ook terecht voor andere verrassende artikelen, zoals houten serveerplanken, natuurgeuren, verzorgingsproducten, huishoudtextiel, servies, vachten, kussens, schoonmaakproducten en cadeau-artikelen. Het aanbod kan verschillen.

Ontdek het historisch centrum van Woudsend met de 11 Stegentocht
Combineer een bezoek aan de Boerenmarkt met een korte wandeling door het watersportdorp en ontdek de smalle straatjes, de vele eetgelegenheden, leuke winkeltjes, de molens en de kerken. Een aanrader is de 11 Stegentocht, een wandeltocht door de smalste steegjes. Een folder is op de markt en in het dorp verkrijgbaar. Deze nieuwe 11 Stegentocht is een leuke activiteit voor alle leeftijden. Naast de uitgebreide folder kunt u tijdens de tocht informatie en filmpjes bekijken op uw mobiele telefoon door middel van QR codes.

Gratis aanleggen
Overdag kan er gratis worden aangelegd in de nieuwe passantenhaven; de Boerenmarkt en het centrum zijn hierdoor voor watersporters op loopafstand zeer goed te bereiken. De markt vindt plaats op de Waechswâl in het centrum van het dorp, van 11.00 tot 17.00 uur.

Onlangs zijn de maatregelen versoepeld. Dit betekent dat er weer markten georganiseerd mogen worden. De markt wordt ruim opgezet en iedere bezoeker wordt gevraagd 1,5 meter afstand te houden. De looproute langs de kramen is éénrichting gemaakt, bezoekers wordt gevraagd de pijlen te volgen, voor ieders veiligheid. 

Open Monumentendag
Tijdens Open Monumentendag zijn de kerken en molens geopend voor bezichtiging, tevens worden er in het dorp diverse leuke activiteiten georganiseerd.