Flink wat zon, noorden wolkenvelden

03-09-2021 LEMMER – In grote delen van het land is het zonnig weer met vanmiddag ook enkele stapelwolken. Het uiterste noorden heeft te maken met wolkenvelden van zee, maar het blijft droog. Het wordt 18 tot 25 graden. Morgen kan het in de ochtend een tijdje grijs zijn. In de middag zijn vooral in het zuiden zonnige perioden. In het noorden schijnt af en toe de zon. Het wordt 17-23 graden. Zondag is het vrij zonnig en met 20 tot 25 graden iets warmer.

Vanochtend schijnt in grote delen van het land de zon. In het noorden en vooral het oosten komen de eerste uren enkele mistbanken voor. Het is niet overal zonnig, op de Wadden en in het noordelijk kustgebied is het bewolkt. Deze wolkenvelden komen van zee en zullen langzaam nog wat uitbreiden. In het midden en zuiden blijft het zonnig en ontstaan later enkele stapelwolken.

Vanmiddag is het prima weer met zonnige perioden, enkele stapelwolken en het blijft droog. In het noorden is er een mix van wolkenvelden en wat zon. Het wordt 20 graden in het noorden tot 24 graden in het zuidoosten. Het zuidoosten maakt met lokaal 25 graden kans op een zomerse dag. In het Waddengebied kan de hoeveelheid zon wat tegenvallen en daar wordt het een graad of 18. De wind is zwak tot matig en komt uit het noordoosten. Vanavond verdwijnen de stapelwolken en is het in het midden en zuiden nog even stralend weer. Het noorden blijft te maken houden met wolkenvelden en deze kunnen later in de avond en komende nacht nog wat uitbreiden.

Komende nacht zijn er opklaringen en wolkenvelden. Op plaatsen waar het een tijd helder is kan wat mist ontstaan. De temperatuur daalt naar 9 graden in het oosten en aan de kust is het 11 tot 13 graden.

Morgen is het in de ochtend op verschillende plaatsen grijs en nevelig door laaghangende bewolking. Er zijn ook plaatsen waar de zon schijnt. In de middag zijn er zonnige perioden en stapelwolken. In het noordwesten en noorden zijn de stapelwolken talrijk en kan de zon wat langer verdwijnen. In het zuiden en vooral het zuidoosten is het juist zonniger. Het wordt 17 tot 19 graden in het noorden en 20 tot 22 graden op veel andere plaatsen. Het zuidoosten kan rekenen op zo’n 23 graden. De noordoostenwind is zwak tot matig.

In de avond klaart het in grote delen van het land breed op en kan van de ondergaande zon genoten worden. Het wordt deze tijd van het jaar wel sneller fris en halverwege de avond is het 14 graden in het noorden tot 17 in het zuiden. In de nacht naar zondag daalt de temperatuur naar 7 tot 12 graden.

Zondag belooft een prima dag te worden met flink wat zon en een paar kleine stapelwolken. De wind is zwak tot matig en komt uit het noordoosten tot oosten. Hierbij kunnen we temperaturen verwachten van 20 graden aan de noordkust, zo’n 23 graden in het midden van het land en in het zuiden en zuidoosten wordt het 24 graden. Limburg maakt kans op een zomerse 25 graden. Gemiddeld wordt het begin september 19 tot 22 graden.

Maandag draait de wind naar het noorden tot westen. De bewolking neemt toe en daarbij is (vooral in het noorden) ook kans op een enkele bui. Met maxima van 20 tot 25 graden blijft het iets warmer dan normaal.

De dagen daarna blijft het waarschijnlijk droog en kunnen we langer genieten van de septemberzon. De temperatuur gaat omhoog en met 23 tot 27 graden is het warm voor de tijd van het jaar. Later in de week stijgt de kans op een paar (onweers)buien, maar of die er daadwerkelijk komen is nog onzeker.