Swimfun ontruimd na rookontwikkeling in machinekamer

03-09-2021 JOURE – Zwem- en sportaccommodatie Swim&Sportfun is donderdagavond ontruimd geweest nadat een smeulende motor in de blower van de whirlpool zorgde voor rookontwikkeling en stank in de machinekamer. Er zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen bij de storing. Het zwembad opent vandaag om 12:30 uur weer haar deuren voor bezoekers. 

Donderdagavond, even na acht uur ’s avonds werd door een medewerker rook geconstateerd in de machinekamer. Er werd onmiddellijk overgegaan tot ontruiming van de c.a. 50 bezoekers die aanwezig waren in het complex. De bezoekers werden in overleg met de gemeente elders ondergebracht. In eerste instantie werd er een storing in het zoutelektrolysesysteem vermoed en was het niet duidelijk of er schadelijke stoffen waren vrijgekomen. De brandweer heeft gedurende de avond diverse metingen in en rondom het complex uitgevoerd. Hierbij zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. 

Rond middernacht werd het pand vrijgegeven door de brandweer en werd door de technische dienst nader onderzoek verricht. Hieruit bleek er sprake te zijn van een vastgelopen motor van de blower van het bubbelbad. Doordat de motor was gaan smeulen ontstond er forse rookontwikkeling en een penetrante stank. Drie medewerkers die rook binnen hadden gekregen konden na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis. Het zwembad gaat vandaag weer open.