Flinke perioden met zon

04-11-2020 LEMMER – In het noordoosten komen nog enkele buien voor, maar geleidelijk is het overal droog. De zon schijnt flink, maar er zijn ook enkele wolkenvelden en het wordt vanmiddag 11-12 graden. De komende dagen is het rustig weer met in de nacht en ochtend grote kans op mist en lokaal vorst. Overdag is het 10-12 graden. In het weekend wordt het geleidelijk zachter.

In het noordoosten komt het vanochtend nog tot een enkele bui. Elders is het droog en zijn er flinke perioden met zon. De wind waait uit het zuidwesten en is zwak en in het noorden meest matig.

Vanmiddag is er wat meer bewolking, maar geregeld schijnt ook de zon. Het is droog en er waait niet meer dan een zwakke westenwind. De temperatuur stijgt naar maximaal 12 graden. In het zuiden en zuidoosten is het maximaal 10-11 graden.

Vanavond en vannacht is er een afwisseling van wolkenvelden en flinke opklaringen. Vooral in het zuiden en zuidoosten is in opklaringsgebieden grote kans op mist, maar ook elders kunnen mistbanken ontstaan. In het zuiden waait het niet of nauwelijks, elders waait een zwakke zuidwestenwind. De temperatuur daalt landinwaarts naar waarden rond het vriespunt en lokaal kan het een graadje vriezen. In de kustgebieden wordt het niet kouder dan 3-6 graden.

Morgen start de dag in het zuiden en zuidoosten grijs met hardnekkige mist en de kans bestaat dat het de hele ochtend grijs blijft. Elders is er een mix van wolken en af en toe zonneschijn. De wind waait zwak uit het westen tot zuidwesten, in het zuiden waait het niet.

In de middag zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Mogelijk blijft het in het zuiden nog lang grijs en mistig. Het is overal droog en het waait niet of nauwelijks. De temperatuur stijgt naar 10-12 graden. Mocht het in het zuiden mistig blijven, dan wordt het maximaal een graad of 8.

Morgenavond en in de nacht naar vrijdag komt op veel plaatsen dichte mist voor. Het koelt weer flink af met vooral in het zuiden temperaturen van 0 tot 2 graden met lokaal een graadje vorst. Elders liggen de minima tussen 2 en 5 graden.

Vrijdag start de dag op veel plaatsen met (hardnekkige) mist. In het zuiden staat wat meer wind en schijnt de zon mogelijk flink. Nadat de mist in de loop van de ochtend is verdwenen gaat de zon volop schijnen. In het noorden kan het tot in de middag duren voordat de mist is verdwenen. De temperatuur stijgt naar 10-11 graden. De zwakke wind draait naar het oosten en neemt vanuit het zuiden geleidelijk toe naar matig.

Zaterdag is een fraaie najaarsdag met volop zonneschijn. In de middag is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft overal droog. De zuidoostenwind is zwak tot matig en de temperatuur stijgt naar 10 graden in het noorden en naar 13, lokaal 14 graden in het zuiden.

Zondbag ziet het weerbeeld er weer anders uit. Het is bewolkt en er is kans op een beetje regen. De wind waait uit het zuiden en is zwak tot matig van kracht. De temperatuur is weer wat hoger en stijgt naar 12 graden in het noorden en naar 15 in het zuiden.

Na het weekend blijft het rustig novemberweer met naast geregeld zon ook wolkenvelden. Er is kans op een bui, maar meestentijds is het droog. De eerste dagen is het vrij zacht met 12 tot lokaal 16 graden, maar in de loop van de week daalt het kwik en aan het eind van de week is het 9-11 graden.