Flip van Doorn geeft lezing over Friezen in Senior Café Bibliotheek Joure

17-08-2022 JOURE – Woensdag 7 september is schrijver Flip van Doorn te gast in het Senior Café in de Bibliotheek in Joure. Hij vertelt over zijn boek de Friezen, over een doortastend volk waarvan de oorsprong en de invloed tot ver buiten de grenzen van de huidige provincie Fryslân reiken. De aanvangstijd is 10.30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 1,- inclusief koffie of thee. Vooraf kaartjes reserveren kan via bmf.op-shop.nl maar er is ook verkoop aan de deur. Alle 55-plussers zijn van harte welkom!

In deze levendige lezing neemt Flip van Doorn de toehoorders mee op een ontdekkingsreis door het land van de Friezen, en ver daarbuiten. Hij gaat het gesprek aan met zijn publiek, biedt ruimte voor het stellen van vragen en deelt zijn ervaringen over zijn nieuwe heitelân.

Wie zijn toch de Friezen, wat vormde hen en wat houdt die befaamde Friese Vrijheid in? Het zijn vragen die Flip van Doorn zich stelde toen hij in 2010 vanuit de Randstad verhuisde naar Friesland, de provincie die zijn grootvader om economische redenen moest verlaten.

In een poging te begrijpen waar hij terechtgekomen was, schreef hij De Friezen – een geschiedenis. Inmiddels beleeft het boek een achtste druk.