Friese Hoekrace morgen en zondag

01-10-2021 LEMMER – Dit weekend is de Friese Hoek race voor skûtsjes. Er wordt gevaren op het IJsselmeer in de baai bij Lemmer. Er wordt op zaterdag en zondag gezeild. De Zevenwolden organiseert ook deze wedstrijden vanaf de inschrijving tot en met de prijsuitreiking.

Onder het ‘Oude Normaal’ was de Friese Hoek Race de laatste, grote zeilmanifestatie van het jaar, waarbij de schippers van de wedstrijdvloten van de SKS en IFKS nog eenmaal elkaars krachten meten. Nu is het de eerste grote wedstrijd sinds 2019. Dat resulteert hopelijk in een imposante krachtmeting.

Een mooie wedstrijd als afsluiting van het seizoen: de Friese Hoek Race
De WSV de Zevenwolden organiseert sinds 2004 de Friese Hoekrace in het eerste weekend van oktober. Op verzoek van verschilende zeilers is dit na het beëindigen van de Bolkoppenrace tot stand gekomen.Alle rond-en platbodems zijn welkom, zolas de Schouwen, Botter, Lemsteraken en Skûtsjes. (Deze editie alleen voor de Skûtsjes)

Voortbordurend op Lemmer-Ahoy is deze wedstrijd voor de ervaren en minder ervaren wedstrijdzeiler niet meer weg te denken uit de wedstrijdkalender. Wie wil er nou niet aan het eind van het seizoen nog lekker twee wedstrijden op zaterdag en twee op zondag varen, voordat de winterslaap weer begint?!

De Friese Hoek race is een mooie afsluiting van het seizoen, net zoals Lemmer Ahoy tijdens Hemelvaart ieder jaar weer het seizoen van start laat gaan.