Veelal bewolkt met later regen

02-10-2021 LEMMER – Vanochtend schijnt af en toe de zon, maar geleidelijk raakt het op steeds meer plaatsen bewolkt. De zuidenwind is zwak tot matig en het warmt in de loop van de ochtend op naar ongeveer 13 graden.

Vanmiddag overheerst de bewolking en vanuit het westen neemt de kans op regen toe. De zuiden- tot zuidoostenwind is matig en aan zee (vrij) krachtig en het wordt 16 tot 18 graden.

Vanavond en in de nacht naar zondag is het bewolkt en regenachtig. Soms kan het stevig doorplenzen. De zuiden- tot zuidoostenwind is vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee, windkracht 5 tot 7. Bovendien is kans op (zware) windstoten van 65 tot 70 km/uur boven land en 80 tot 90 km/uur in de kustgebieden. De temperatuur is aanvankelijk hoog met rond middernacht waarden van 15 tot 18 graden, in de loop van de nacht daalt het kwik naar 13 tot 16 graden.

Morgen is het bewolkt en nog enige tijd regenachtig. In de middag trekt de regen naar het oosten weg. De wind draait van zuid naar west tot zuidwest en is matig en aan zee (vrij) krachtig, windkracht 4 tot 6. De temperatuur ligt in het westen rond 14 graden, in het oosten en zuidoosten kan het nog 18 graden worden, maar later op de middag zal de temperatuur ook daar dalen.

Maandag schijnt geregeld de zon, maar in de middag zijn enkele buien mogelijk. De zuidenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig en het wordt 16 of 17 graden.

Dinsdag overheerst weer de bewolking en in de ochtend regent het geruime tijd. De regen trekt weg en in de middag volgen snel weer enkele buien. De zuidoostenwind is duidelijk aanwezig en is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee met kans op windstoten. De temperatuur komt in de middag uit op 15 of 16 graden.

De rest van de week blijft het wisselvalig herfstweer met elke dag een grote kans op regen. Het waait soms flink en het wordt 15 tot 17 graden met de hoogste temperaturen in het zuidoosten. Daarmee is de temperatuur heel normaal voor begin oktober.