Gemeente De Fryske Marren gebruikt Zivver voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie

17-10-2021 LEMMER – Vanaf maandag 11 oktober werken we als gemeente De Fryske Marren, met Zivver. Een oplossing voor veilige e-mail en bestandsuitwisseling. Zivver versleutelt berichten met gevoelige inhoud zoals persoonsgegevens, dossiers of andere informatie die u veilig ontvangt of wilt versturen. Verstuurt u een bericht via Zivver, dan is dat veilig. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en de ontvanger toegang heeft tot het bericht. Daarnaast voorkomt Zivver met slimme technologieën dat mensen gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.

Wat merkt u van het gebruik van Zivver?
Als u een e-mail ontvangt van gemeente De Fryske Marren met privacygevoelige informatie, dan krijgt u een e-mail met een link naar een webpagina van Zivver. Om de e-mail te lezen moet u op Zivver een account aanmaken, zodat u daarna in de veilige omgeving kunt inloggen. In deze veilige omgeving kunt u de e-mail lezen, beantwoorden en doorsturen. Ook kan de bijlage bekeken worden.

Na 70 dagen wordt de e-mail in verband met informatieveiligheid verwijderd, voor zowel de verstuurder als ontvanger. We willen hiermee voorkomen dat een e-mail met gevoelige informatie voor altijd beschikbaar blijft.