Noorden lichte regen zuiden droog

17-10-2021 LEMMER – Vanochtend schijnt af en toe de zon, maar in het noorden overheerst bewolking en met name in het Waddengebied en langs de noordkust valt af en toe wat lichte regen.

Vanmiddag houdt het noorden van het land de meeste bewolking en valt af en toe wat lichte regen. Verder naar het zuiden is het droog en schijnt geregeld de zon. Er waait een zwakke tot matige, in het noordwestelijk kustgebied vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind en het wordt 13 graden in het noorden en 15 in het zuiden.

Vanavond valt in het noorden nog af en toe wat lichte regen, aankomende nacht is het droog. De temperatuur daalt naar 5 tot 8 graden.

Morgen zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige zuiden- tot zuidoostenwind. Met die wind wordt geleidelijk zachtere lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar 15 graden in het noorden en 17, lokaal 18 graden in het zuiden en zuidoosten.

In de nacht naar dinsdag trekt een gebied met regen over het land en dinsdagochtend hebben we daarmee nog te maken. In de middag trekken nog buien over het land, maar later op de middag is het vanuit het westen weer droog en breekt de zon af en toe door. Er waait een matige zuidwestenwind en met 16 tot 19 graden is het zacht voor de tijd van het jaar. Normaal is het in deze tijd van het jaar een graad of 14.

Woensdag is het met 17 tot 19 graden en in het zuiden lokaal 20 graden erg zacht voor eind oktober. Er trekken buien over het land, maar er zijn ook droge perioden met af en toe zonneschijn. Er waait een stevige zuidwestenwind, matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan zee. In het Waddengebied is de wind soms hard, windkracht 7.

Vanaf donderdag doet de temperatuur weer een stap terug en komen de maxima op een gebruikelijk waarde van 13 of 14 graden uit. Het weerbeeld blijft wisselvallig met bijna elke dag wel een gebied met regen of enkele buien. Er zijn ook zeker droge momenten met zonneschijn.