Gemeente De Fryske Marren hijst de regenboogvlag

09-10-2021 LEMMER – Op maandag 11 oktober 2021, ‘Coming Out Dag’ in Nederland, hijst wethouder Irona Groeneveld de regenboogvlag voor het gemeentehuis van De Fryske Marren. Dit doet zij samen met Alinka Spijkers, Directeur Plein Joure, en Akke Hofstee van GGD Fryslân. Voorafgaand aan het hijsen van de vlag spreken zij over de betrokkenheid die zij als mens en organisatie hebben bij ‘Coming out day’ en het bredere thema inclusieve samenleving.

Irona Groeneveld: “Het hijsen van de regenboogvlag is voor gemeente De Fryske Marren een belangrijke stap op weg naar een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin iedereen mag zijn wie hij of zij is en waar iedereen er toe doet. Een samenleving die mensen insluit in plaats van uitsluit.”

Actieplan Inclusie
Het jaarlijks hijsen van de regenboogvlag is onderdeel van het Actieplan Inclusie. Het actieplan is samen met meer dan 100 inwoners en verschillende organisaties, waaronder scholen, ondernemers, Sociaal Werk De Kear en de bibliotheken tot stand gekomen om blijvend aandacht te vragen voor een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin iedereen volwaardig mee kan doen. Bijvoorbeeld door gesprekken en voorlichting op scholen, theatervoorstellingen over identiteit en seksualiteit en het verbeteren van de (digitale) toegankelijkheid van instanties.