Gemeente – Het vaccineren is begonnen

31-01-2021 LEMMER – Alle thuiswonende 90-plussers hebben al bericht ontvangen via de huisarts. Thuiswonenden met een leeftijd tussen de 85 en 90 jaar ontvangen in week 5 de oproepbrief van het ministerie van VWS.

Is de vaccinatie verplicht?
Nee.

Wanneer kan ik worden gevaccineerd?
Inwoners worden gevaccineerd vanaf 26 januari (eerste en tweede prik).

Waar kan ik worden gevaccineerd?
De priklocatie is het WTC gebouw in Leeuwarden. Het is waarschijnlijk ook mogelijk om vanaf maart in Sneek de vaccinatie te ontvangen. Ook in Koudum en Heerenveen komt mogelijk een priklocatie. Hierover volgt later meer informatie.

Wat moet ikzelf nog regelen om te worden gevaccineerd?
U moet zelf contact opnemen met de GGD om een afspraak voor de vaccinatie te maken. Zij maken twee afspraken, omdat U twee keer gevaccineerd moeten worden. Telefoonnummer GGD: 0800-7070 (bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur, 7 dagen per week).

Heeft u een geldig legitimatiebewijs nodig?
Nee, zolang u maar een legitimatiebewijs zoals een ID-kaart of paspoort meeneemt. Daar staat uw burgerservicenummer op en dat is voor de GGD voldoende.

Op welke wijze wordt het vervoer naar Leeuwarden georganiseerd?
Kom met eigen vervoer naar de priklocatie. Mocht dit niet lukken dan vragen wij een beroep te doen op uw sociale netwerk (kinderen, buren enz.). Ook kunt u gebruik maken van het vrijwilligersvervoer of andere initiatieven in onze gemeente. Als dit ook niet lukt neem dan contact op met de gemeente via 14 05 14.

Meer informatie over het vaccineren
Ga naar de website van GGD Fryslân voor meer informatie over vaccineren tegen het coronavirus.