Gemeente in gesprek met Plaatselijk belang Echtenerbrug en politie

08-01-2021 ECHTERNERBRUG – Op initiatief van plaatselijk belang Echtenerbrug vond afgelopen donderdag een gesprek plaats met vertegenwoordigers van de politie, de gemeente en plaatselijk belang over de gebeurtenissen tijdens de nieuwjaarsnacht in Echtenerbrug. Volgens het bericht van de gemeente liep een samenzijn van inwoners die avond door verschillende gebeurtenissen uit de hand, waardoor de ME uiteindelijk is ingezet.

In Echtenerbrug leven veel vragen over wat er nieuwjaarsnacht precies is gebeurd en hoe het zo ver heeft kunnen komen dat de ME werd ingezet. Alle aanwezige partijen hebben hierbij hun verhaal verteld. Ook konden verschillende vragen gesteld en beantwoord worden. Hierdoor is een completer en helderder beeld ontstaan van de gebeurtenissen in deze nacht.

In het persbericht van de gemeente is de belangrijkste conclusie van alle partijen is, dat we dit nooit weer willen meemaken. Plaatselijk belang Echtenerbrug, de politie en de gemeente zetten zich daarom gezamenlijk in om herhaling te voorkomen. Voor de komende jaarwisseling is de afspraak gemaakt om samen met alle betrokken partijen tijdig aan de slag te gaan om van oud en nieuw weer een gezellig feest te maken. Een feest voor alle inwoners van Echtenerbrug, waarbij we hopelijk niet meer te maken hebben met beperkende coronamaatregelen. Ook de jongeren van Echtenerbrug zullen bij de voorbereiding worden betrokken.

Op korte termijn wordt het gesprek tussen plaatselijk belang, de politie en de gemeente voortgezet, daarbij worden ook een aantal inwoners van Echtenerbrug uitgenodigd. Het is niet duidelijk of de brandweer ook bij deze gesprekken worden of betrokken zijn.