Gemeente – Terrassen weer open onder voorwaarden

23-04-2021 LEMMER – Vanaf woensdag 28 april mogen de buitenterrassen weer open. Hetzij onder voorwaarden, maar toch: het is goed nieuws!! We hebben veel aanvragen ontvangen waarbij u aangeeft weer gebruik te willen maken van de verruimde terrassen. Bij de voorwaarden die het kabinet stelt, wordt een beroep gedaan op de ondernemers. In deze horecanieuwsbrief zetten wij een aantal dingen voor u op een rij.

Terrassen open
Terrassen buiten kunnen van 12.00 uur tot 18.00 uur open onder voorwaarden. Het maximaal aantal gasten op een terras is 50. Er zijn vaste zitplaatsen en zelfbediening is niet toegestaan. Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar, dan mogen er meer mensen aan een tafel. Bezoekers kunnen binnen betalen, naar het toilet of gebruik maken van de garderobe. Binnen is een mondkapje verplicht. Bekijk alle regels die gelden op het terras.

In de volgende stappen van het openingsplan van het kabinet worden de voorwaarden voor de horeca verruimd.

Groot huishouden en kinderen
Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar, dan mogen er meer mensen aan een tafel. Het is niet toegestaan om met tafels te schuiven.

Feesten op terras
Feesten en bruiloften op terrassen zijn niet mogelijk. De ondernemer zal hier op toezien. Tafels mogen niet aan elkaar worden geschoven en het is verplicht om aan een tafel te zitten.

Aanvragen grotere terrasruimte
Met de meesten van u is contact geweest over grotere terrasruimte, net als vorig jaar. Op de meeste locaties wordt hier op dezelfde manier gebruik van gemaakt. We hadden als voorwaarde gesteld dat de veiligheid niet in geding moet zijn en dat er, waar nodig, toestemming van de omwonenden moet zijn.

U ontvangt voor het weekend de ontheffing
Iedere ondernemer ontvangt vrijdag 23 april voor het eind van de dag de eigen ontheffing voor de ingediende aanvraag. Heeft u deze niet ontvangen, neem dan maandag 26 april z.s.m. contact op met Sietie Bruinsma, bereikbaar via telefoonnummer 14 05 14. De verkeersbesluiten zullen voor 28 april worden genomen, zodat u vanaf woensdag 28 april kunt starten met uw plannen. De ontheffing geldt, zoals het nu staat, tot 1 november 2021.

Voorschriften tijdelijke terrassen
Net als vorig seizoen hebben we voorschriften voor de tijdelijke terrassen opgesteld. Dit om zoveel mogelijk duidelijkheid te geven en gezamenlijk alles in goede banen te leiden. Denk aan gebruik van terrasschermen, parasols, geluidsvoorschriften e.d. De voorschriften voor de tijdelijke terrassen staan op onze website en gelden ook tot 1 november 2021.

We houden individueel contact met de ondernemers waar nog vragen zijn. Ook nieuwe vragen kunt u altijd stellen via de postbus horeca@defryskemaren.nl of telefonisch op 14 05 14; contactpersonen zijn Peter Kort en Sietie Bruinsma.