Gerrit Benner prijs beeldende kunst 2021

10-07-2021 LEMMER – Ken je een beeldend kunstenaar die in 2019/2020 een toonaangevende groei heeft doorgemaakt in Fryslân? En die een plekje in het Fries museum verdient? Geef deze persoon dan snel op voor de GERRIT BENNER Prijs 2021. De provincie Fryslân looft de prijs dit jaar voor de negende keer uit.

De prijs zal toegekend worden aan een professioneel beeldend kunstenaar bij wie een recente ontwikkeling in het werk toonaangevend is voor het kunstaanbod in Fryslân. Deze ontwikkeling moet zich hebben gemanifesteerd binnen de termijn van twee volle kalenderjaren (2019/2020) voorafgaand aan het jaar dat de prijs wordt uitgereikt.

Impuls voor het kunstklimaat
De GERRIT BENNER Prijs is de beeldende kunstprijs van Fryslân. De prijs is in 2003 door de Provinciale Staten van Fryslân in het leven geroepen om het beeldende kunstklimaat een impuls te geven. De eerste prijsuitreiking was in 2005. Met de prijs wil de provincie Fryslân de aandacht voor de beeldende kunst onder het publiek vergroten. De organisatie van de prijs is in handen van Keunstwurk.

Aanmelden
Om in aanmerking te komen voor deze prijs moet de beeldende kunstenaar in Fryslân wonen en werken. Deelnemers aan deze prijs kunnen een hiervoor samengestelde documentatie met de daarbij behorende motivatie t/m zondag 25 juli 2021 uploaden via het aanmeldformulier.

Lees meer en aanmelden