Grijs en bewolkt

10 -01-2021 LEMMER – Vanochtend is het in het zuiden en zuidoosten wederom grijs en bewolkt. Ook in het noordwesten komen wolkenvelden voor, maar in het midden, oosten en noordoosten kan de zon nog even schijnen.

Geleidelijk raakt het overal bewolkt en vanmiddag is het grijs en bewolkt. Uit de bewolking kan wat lichte regen of motregen vallen, maar grote hoeveelheden neerslag worden niet verwacht. De temperatuur stijgt naar 2 graden in het oosten en zuidoosten en naar 3-4 graden elders. In het noordwesten kan het 5 graden worden. De wind waait uit het zuidwesten en is zwak tot matig. In het Waddengebied is de zuidwester soms vrij krachtig, windkracht 5 en voor het gevoel is het waterkoud.

Vanavond is het bewolkt en in het noorden en oosten valt soms wat lichte (mot)regen. In de nacht naar maandag blijft het bewolkt. De temperatuur daalt op veel plaatsen naar 1 tot 3 graden, maar in het zuidoosten liggen de minima rond of iets onder nul met lokaal kans op gladheid.

Maandag is het somber weer met veel bewolking. De zon is niet of nauwelijks te zien, maar het blijft wel zo goed als overal droog. De zuidwestenwind is matig, in de kustgebieden (vrij) krachtig en het wordt maximaal 4-5 graden in het oosten en zuidoosten en 6-7 in de kustgebieden. Voor het gevoel is het echter kouder.

Dinsdag is het bewolkt en in de ochtend valt enige tijd regen. In de middag wordt het vanuit het noorden droog en klaart het op. De temperatuur stijgt naar 6 tot 8 graden.

Vanaf woensdag gaat de temperatuur langzaam weer wat omlaag en aan het eind van de week is het 2-5 graden. Er is vrij veel bewolking en er valt af en toe regen. Met het dalen van de temperatuur stijgt later in de week ook weer de kans op winterse neerslag. Ook de nachten worden weer kouder en later in de week kan het weer een graadje vriezen.