Grijs, zuidoosten juist zonnig

10-11-2021 LEMMER – In de noordwestelijke helft overheerst de bewolking en in het zuidoosten zijn zonnige perioden. Het wordt 9 tot 12 graden. Morgen kan in het midden en noorden soms een beetje motregen vallen en zijn er veel wolkenvelden. Ook dan schijnt vooral in het zuidoosten de zon. Vrijdag is het overdag droog met wolkenvelden en 10 of 11 graden. In de avond stijgt de kans op regen en zaterdag wordt een wisselvallige dag. Zondag is het opnieuw droog met soms wat zon. Na het weekend wordt het iets kouder.

Vanochtend is het in het westen, midden en noorden overwegend bewolkt, maar ook droog. In het uiterste noordwesten en op de Wadden kan het een beetje motregenen. In het zuiden, zuidoosten en oosten schijnt op verschillende plaatsen de zon. Ook in het rivierengebied en rond de Veluwe kan tijdelijk de zon doorbreken.

Vanmiddag houden we een tweedeling met in de noordwestelijke helft uitgestrekte wolkenvelden. Af en toe verschijnen lichte plekken in het wolkendek, maar de zon wil niet echt doorbreken. In het Waddengebied kan het soms motregenen.

In Brabant, Limburg en het oosten van Gelderland en Overijssel zijn zonnige perioden. Wel kan de bewolking in de loop van de middag iets naar het oosten opschuiven. Het wordt 9 graden in Limburg, 10-11 graden op veel andere plaatsen tot 12 graden in het noordwesten. Er staat en zwakke tot matige zuidenwind.

Vanavond neemt de bewolking nog wat toe en blijft het zuidoosten te maken houden met opklaringen. In het noorden en noordwesten is kans op een klein beetje motregen. Komende nacht zijn er in Limburg heldere perioden en daar kan het een graadje vriezen. In de rest van het land blijft het boven nul met op veel plaatsen 5-9 graden. Ook dan kan in het noorden een beetje motregen vallen.

Morgen blijft het rustig weer met over het algemeen veel bewolking. In het noorden en midden kan het tijdelijk een beetje motregen. In het zuiden blijft het droog en kan af en toe de zon schijnen. In het zuidoosten is het redelijk zonnig. Wel start de ochtend koud en kan het lokaal mistig zijn. Het wordt 10 graden in het zuidoosten en oosten tot 13 graden aan de noordwestkust. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig van kracht.

In de avond staat er weinig wind. In het noorden is het bewolkt daalt de temperatuur naar een graad of 9. In het zuidoosten daalt de temperatuur onder een heldere hemel naar 1 tot 4 graden. In de nacht naar vrijdag daalt de temperatuur in het zuidoosten tot het vriespunt. Op veel andere plaatsen is het 3-7 graden.

Vrijdag wordt waarschijnlijk een droge dag. Er zijn veel wolkenvelden met af en toe wat zon. Bij een matige zuidwestenwind wordt het 10 à 11 graden. Aan het eind van de middag stijgt in de kustprovincies de kans op een bui. In de avond en in vooral de nacht neemt in het hele land de kans op regen toe.

Zaterdag is het tijdelijk heel ander weer. De zuidwestenwind trekt iets aan verspreid over het land komen buien voor. Ook tijdens droge perioden blijft het overwegend grijs. Het wordt 10 tot 12 graden.

Zondag zijn de buien grotendeels verdwenen en blijft het op de meeste plaatsen droog. Wel blijven we te maken houden met vrij veel bewolking en alleen tijdelijk wat zon. Door een matige oosten- tot noordoostenwind wordt het 9 tot 11 graden.

Na het weekend blijft het rustig herfstweer met een oostenwind. Het is overwegend droog met kans op zonnige perioden, maar ook regionaal hardnekkige wolkenvelden. Het wordt iets kouder met overdag 7 tot 10 graden en in de nacht kans op vorst. Later in de week neemt de kans op wisselvallig weer toe en stijgt de temperatuur een paar graden.