Heel De Fryske Marren SPRINGT een sportief succes!

01-12-2020 LEMMER – De activiteit ‘Heel De Fryske Marren SPRINGT!’ heeft heel wat kinderen/jongeren aan het touwtjespringen gezet. Sportbedrijf De Fryske Marren, Sociaal Werk De Kear en OER Onderwijs hebben met deze activiteit alle scholen en verenigingen in gemeente De Fryske Marren uitgedaagd om te gaan oefenen met touwtjespringen en vervolgens een mooi filmpje van hun trucjes te maken.

Deze activiteit heeft laten zien dat De Fryske Marren een actieve gemeente is; veel jonge en oudere kinderen (zelfs volwassenen) zijn met het springtouw aan de slag gegaan. Op de ingezonden filmpjes werd een diversiteit aan mogelijkheden met het springtouw zichtbaar, zoals springen op ritme en muziek, springen op en van toestellen, met meerdere personen in een groot touw springen, achteruit springen en vele andere trucjes.

Een van de organisatoren, Corina Hoekstra van OER Onderwijs, geeft aan dat touwtje springen voor iedereen goed is; je krijgt er conditie van, maakt je spieren sterk en traint ondertussen het brein. De meeste mensen hebben thuis wel een springtouw, waardoor het een laagdrempelige activiteit voor jong en oud is.

Uit de ingezonden filmpjes zijn vier prijswinnaars gekomen:
De eerste prijs, een zwemfeest bij Swimfun in Joure, is gewonnen door de meisjesselectie van gymnastiekvereniging Pegasus Lemmer. De tweede prijs, een buitenspeelpakket inclusief leskaarten, is gewonnen door basisschool Twa yn Ien uit Echtenerbrug. De derde prijs, een pakket met tafeltennissetjes, is voor OBS de Tweespan uit Lemmer, en de vierde prijs, een pakket met springtouwen, is gewonnen door OBS De Meerpaal uit Lemmer.

De organisatie van ‘Heel DFM SPRINGT!’ kijkt terug op een enthousiast ontvangen activiteit waarbij er goed gewerkt is aan fit- en vaardigheid, één van de pijlers van het Sport- en Beweegakkoord van De Fryske Marren.