Helpt u op 18 september mee met de grootste opruimactie van het jaar?

17-09-2021 LEMMER – De gemeente wil er alles aan doen om De Fryske Marren zo schoon mogelijk te houden. En daarbij kunt u helpen. Op zaterdag 18 september is het World Cleanup Day; de dag waarop er samen met 180 andere landen de wereld een grote opschoonbeurt geven. Dat is natuurlijk hét moment om samen de handen uit de mouwen te steken voor een stralend schone gemeente!

Ieder jaar worden er op deze dag gigantische hoeveelheden afval uit het milieu gehaald. In de vier jaar dat Plastic Soup Foundation de Nederlandse editie van World Cleanup Day organiseert, is het evenement steeds groter geworden. Zwerfafval staat dan ook elk jaar in de top van grootste ergernissen. Vorig jaar gingen er op World Cleanup Day in Nederland 39.324 deelnemers, verdeeld over 2.517 verschillende acties op pad.

Doe ook mee!
Samen doen wij er alles aan om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen. U kunt ook uw steentje bijdragen in onze gemeente. Doe mee en maak een opschoonactie aan op www.worldcleanupday.nl of sluit aan bij een bestaande actie. Inwoners, organisaties, gemeenten, scholen, verenigingen, iedereen kan meedoen!

Onderzoek naar zwerfafval
Om van de World Cleanup Day een nog groter succes te maken vragen wij u om bij uw opschoonactie gebruik te maken van de Litterati-app. Met deze app kunt u het door u opgeruimde zwerfafval vastleggen op uw telefoon. Hiermee wordt waardevolle informatie verzameld waarmee we Nederland nóg schoner kunnen maken. Kijk voor meer informatie op www.worldcleanupday.nl/afvalonderzoek.