Horecazaken woedend over nieuwe maatregelen

13-11-2021 JOURE – Horeca ondernemers zijn er klaar mee. ‘Het is weer de horeca die de klappen krijgt uitgedeeld’. De klap komt extra hard aan bij restaurants, cafés, nachtclubs en hotels, oftewel: de horeca. De horeca behoort al sinds dag één van de pandemie tot de branches die de zwaarste coronamaatregelen voorgeschoteld gekregen. En dat leidt tot boosheid bij ondernemers.

Volgens directeur van de Koninklijke Horeca Nederland is de grens bereikt. Hij gaf aan dat na 20 maanden malaise dit een klap in het gezicht van de ondernemers is. De portemonnees van de zijn tot op de bodem toe leeg. Ondanks dat er steun is toegezegd zijn alle mogelijke bestaande voorzieningen opgeheven.

In Leeuwarden hebben de veertig Horeca ondernemers aangegeven na 20.00 uur niet dicht te gaan ongeacht of er boetes of sancties komen. Volgens de voorzitter van de Horeca ondernemersvereniging zien dan wel weer verder maar ze willen een signaal afgeven. Het is mooi geweest. Het is niet bekend of er meerdere horeca zaken ondanks de maatregelen open zullen blijven.