Jaarwisseling 2021-2022

12-12-2021 LEMMER – Het is bijna weer zover: de jaarwisseling. Voor sommigen het hoogtepunt van het jaar! Hieronder vindt u nuttige informatie rondom de aankomende jaarwisseling.

Vuurwerkverbod en carbidschieten
Tijdens oud en nieuw is er een verbod op het afsteken, bezitten en vervoeren van vuurwerk in het hele land voor consumenten. Wat wel door kan gaan in de gemeente is het carbidschieten; een jaarlijkse traditie op oudejaarsdag. De burgemeester heeft een aantal locaties aangewezen waar het schieten van carbid op 31 december, van 10.00 tot 17.00 uur, is toegestaan. Meer informatie over het carbidschieten en de locaties vindt u op de pagina carbidschieten.

Afsluiten van diverse containers
Net als voorgaande jaren, en ondanks het vuurwerkverbod, sluiten we afvalbakken en containers af of ruimen dit tijdelijk op vanwege de jaarwisseling. Jaarlijks ontdekken we met name aan de ondergrondse containers veel vuurwerkschade en de kosten hiervan lopen erg hoog op. Door het afsluiten van de containers hopen we het aantal schades op oudejaarsdag terug te dringen. We beginnen vanaf maandag 20 december 2021 met het afsluiten en verwijderen van containers en afvalbakken.

Daarnaast vragen we u om uw glaswerk tussen maandag 27 december 2021 en zondag 2 januari 2022 thuis te bewaren en/of naar één van onze milieuterreinen te brengen en niet naast de gesloten containers te plaatsen. U kunt op maandag 3 januari 2022 (vanaf circa 12.00 uur) weer gebruikmaken van de ondergrondse containers. Daarmee voorkomen we samen dat er kapot glaswerk naast de containers en op straat belandt.

Nieuwjaarstoespraak online bekijken
Begin januari 2022 organiseren we een nieuwjaarstoespraak die u live vanuit huis kunt volgen. De datum volgt via onze website en sociale media.

Een hele fijne jaarwisseling toegewenst!
Tot slot wenst de gemeente u alvast een hele gezellige en veilige jaarwisseling toe! Op naar een jaar waarin we samen volhouden, gezond blijven en ons oude leven weer langzaam op kunnen pakken.