Jouster bedrijf bij de top100 van KVK meest innovatieve bedrijven

23-11-2021 JOURE – Niels Postma is vanuit zijn zolderkamer in huis begonnen met het opzetten van het bedrijf Tapp.online begonnen op de zolderkamer. Papier in de vorm van bijvoorbeeld enveloppen zal een keer ophouden van bestaan. Dus waarom zou je niet papier slim kunnen maken. Met die gedachte heeft Niels jaren lang zich bezig gehouden met technieken en programmeren. Dat leidde uiteindelijk tot hun eerste officiële product.

Temperatuur
Middels een sticker of een label kan de temperatuur van de omgeving worden gemeten. Daarna worden de gegevens gegevens onthouden en opgeslagen in een chip. Met een smartphone kun je de gegevens daarna ophalen of uitlezen. Op die manier kun je nu grotere data loggers vervangen en voorkomen dat er veel smart apparatuur wordt weggegooid.

Levensduur
Een sticker heeft een levensduur van ongeveer 1 jaar echter wordt er vaker gebruik gemaakt van een label. Dit wordt gedaan omdat het label langer gebruikt kan worden. De levensduur is namelijk niet heel erg kort. Een label kan tot een jaar lang zijn metingen uit blijven voeren.

Uitdaging
Niet alleen was de hardware een uitdaging om te ontwikkelen maar de software die er bij komt kijken bleek veel te tijd in beslag te nemen. Uiteindelijk is de missie van Niels Postma geslaagd om het product werkend te krijgen en wordt het nu al gebruikt door onder andere HZCP.

Internationaal
Het bedrijf staat zeker niet stil en gaat met een delegatie naar een innovatiebeurs in Las Vegas tussen 5 en 8 januari 2022. Daar zullen ze twee nieuwe producten presenteren namelijk 1 waarbij je:
1 – Luchtvochtigheid kan meten
2 – Schokken en helling kan registreren.
Die laatste kan bijvoorbeeld handig zijn als een product gehavend of beschadigd aan komt. Aan de hand van de gegevens kun zien op welk moment dat is gebeurd.

Toekomst
De techniek is erg divers en kan op een breed vlak worden ingezet en gebruikt. Postma hoopt over 5 jaar 25% van de traditionele dataloggers te hebben vervangen.