Avond- en nachtafsluiting Afsluitdijk (A7) op 23 november 2021

23-11-2021 LEMMER – Vanavond 19.00 uur tot morgen 05.00 uur is de snelweg A7 over de Afsluitdijk in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Het vOp dinsdag 23 november 19.00 uur tot woensdag 24 november 2021 05.00 uur is de snelweg A7 over de Afsluitdijk in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Houtribdijk N307 en via de Flevopolder.

Werkzaamheden
Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan de bruggen en sluizen van het Lorentzcomplex om de storingsgevoeligheid terug te dringen. Ook worden andere werkzaamheden op de Afsluitdijk uitgevoerd, zoals beton- en asfaltinspectie. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, verwijderen wij tevens de loopbrug bij het Vlietermonument tijdens deze afsluiting.

Reservenacht
Mochten de werkzaamheden niet tijdig klaar zijn, geldt er een reservenacht; namelijk de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 november.

Stevin- en Lorentzsluizencomplex
De onderhoudswerkzaamheden aan beide sluizencomplex startten in september. Met deze avond- en nachtafsluiting is het grootste gedeelte van de geplande werkzaamheden afgerond voor het aanbrengen van de sensoren, het installeren van de nieuwe bedieningssoftware en het ophangen van de nieuwe camera’s. Het resterende werk levert geen noemenswaardige hinder op voor weggebruikers.

Buitenruimte Vlietermonument
Zodra de werkzaamheden beginnen zijn de parkeerplaatsen bij het Vlietermonument niet meer beschikbaar. Weggebruikers kunnen in ieder geval nog tot Kerst hun auto daar parkeren.

In de buitenruimte van het Vlietermonument komt een nieuwe loopbrug, met aan de IJsselmeerzijde ook een uitbreiding van het centrale plein in het midden van de verzorgingsplaats. Aan de Waddenzeezijde komt een waterkerende muur op de kruin van de dijk waar bezoekers straks over de Waddenzee kunnen uitkijken.

Hinder en omleidingen
De extra reistijd bedraagt tussen de 10 en 90 minuten, afhankelijk van vertrekpunt en bestemming.

Verkeer naar Friesland
Verkeer uit het (zuid)westen van Nederland richting Friesland kan omrijden via de A9/A1 en de A6.

Verkeer uit de kop van Noord-Holland richting Friesland kan gebruikmaken van de N307 Houtribdijk (Enkhuizen – Lelystad) en de A6.

Verkeer naar Noord-Holland en het (zuid)westen van Nederland
Verkeer uit Friesland richting het (zuid)westen van Nederland kan omrijden via de A6/A1 en A9.

Verkeer uit Friesland richting de kop van Noord-Holland kan omrijden via de A6 en de N307 Houtribdijk (Lelystad – Enkhuizen).