Kans op buien en onweer

04-07-2021 LEMMER – Vandaag is er vrij veel bewolking met in het noorden wat zon. Op een enkele bui na is het droog. In de loop van de ochtend kunnen we vanuit het zuiden opnieuw regen- en onweersbuien ontstaan. In de middag is vooral in de oostelijke helft kans op onweer. In het westen is wel kans op enkele buien en kan af en toe de zon doorbreken. Het wordt 20 tot 22 graden. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuiden tot westen.

Morgen is het veel beter weer met wolkenvelden en zonnige perioden. Verspreid over het land kunnen een paar lichte buien ontstaan, maar een groot deel van de tijd is het droog. De middagtemperatuur ligt tussen 19 à 20 graden aan de kust en 21-22 graden in de rest van het land. De wind blijft in de zuidwesthoek en is matig van kracht. In de avond neemt in het hele land de kans op buien toe.

Dinsdag is het wat onstuimig weer. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind en aan de kust kan het hard waaien. Mogelijk wordt de wind aan zee stormachtig met zware windstoten. Het weerbeeld is wisselvallig met wolkenvelden, enkele buien en soms wat zon. Het wordt 20 graden aan de kust tot ruim 22 graden in het zuidoosten en oosten.

De dagen daarna wordt het rustiger weer met minder wind en ook minder buien. Met 20 tot 24 graden en regelmatig zon is het prima zomerweer.