Kans verbeteren buurt voor huurders Dynhus

LEMMER / BALK – Woningcorporatie Dynhus geeft haar huurders de kans om een initiatief op te zetten dat de leefbaarheid in hun buurt of wooncomplex vergroot. Met de actie ‘Buurtkans’ ontvangt iedere huurder een waardebon van € 50,- die men kan verzilveren als er samen met de buren een initiatief wordt opgezet.

Waarom Buurtkans?
Dynhus vindt het belangrijk dat huurders niet alleen een fijn huis hebben, maar ook dat ze in een prettige buurt wonen. Daarom geeft de woningcorporatie huurders de kans om zelf ideeën uit te voeren die buurt of het wooncomplex nog leuker maken. Daarmee wil ze zoveel mogelijk buurten en wooncomplexen stimuleren om met initiatieven te komen.

De actie Buurtkans is een onderdeel van de visie van Dynhus. De woningcorporatie wil vooral samenwerken met huurders en organisaties om de leefbaarheid in buurten en plaatsen te vergroten en het contact met elkaar te bevorderen. ‘Samen kom je verder’ is daarbij haar motto.

Hoe meer bewoners, hoe hoger het bedrag
Of het nu gaat om een gezellig zitje in een wooncomplex, het plaatsen van een bankje, of het samen aanleggen van een moestuin. Alles is mogelijk, zolang het de sociale samenhang en de leefbaarheid blijvend vergroot. En men het initiatief zelf gaat uitvoeren. Huurders worden daarbij extra gestimuleerd zoveel mogelijk buurtgenoten te betrekken. Hoe meer buurtbewoners meedoen, hoe hoger het verzamelde bedrag wordt. Vanaf tien huishoudens ontvangt men zelfs een bonus.

Winnaar krijgt verdubbeling
Bovendien wordt één winnaar gekozen door een onafhankelijke jury. De winnaars krijgen een verdubbeling van het ingezamelde bedrag. Nummer twee en drie ontvangen respectievelijk 500 en 250 Euro extra.

Initiatieven online delen
Ideeën voor initiatieven kunnen worden aangemeld via de website dynhus.nl/buurtkans. Daar worden alle initiatieven getoond. Deze initiatieven kan men delen via social media, om meer buurtgenoten voor het initiatief te enthousiasmeren. Ook kunnen buurtbewoners zien welke initiatieven er zijn en zich daarbij aansluiten. Meer informatie over de actie ‘Buurtkans’ is ook te vinden op de website van Dynhus. De actie loopt tot en met 31 oktober van dit jaar.

Kletstafels
Om samen met de huurders te sparren over mogelijke ideeën organiseert de woningcorporatie vanaf 21 september kletstafels op meerdere locaties. Voor mensen die nog wat inspiratie kunnen gebruiken, is het mogelijk aan de kletstafels samen met buurtbewoners en medewerkers van Dynhus verder te praten over de ideeën. Wanneer de kletstafels op welke plek staan, is te vinden op dynhus.nl/buurtkans. Vooraf aanmelden is nodig vanwege de coronamaatregelen en kan ook via de website van Dynhus.