Warme dag met zon en wolken

06-09-2021 LEMMER – Het is zonnig, maar er is ook vrij veel (hoge) bewolking. Het noorden heeft vanmiddag dikkere wolken dan de rest van het land. Het wordt 20 tot 25 graden met de hoogste maxima in het zuiden. Morgen en woensdag schijnt de zon volop en wordt het nog wat warmer met woensdag maxima van 24 tot 28 graden. In de loop van donderdag neemt de kans op buien toe.

Vanmiddag wordt het 20 graden op de Wadden en direct langs de noordkust tot 25 graden in Limburg, Brabant en Zeeuws-Vlaanderen. De wind is zwak en waait op veel plaatsen uit richtingen tussen noord en oost. Aan de westkust kan een zwakke wind van zee waaien. Het weerbeeld bestaat uit wolken en zon, waarbij het op veel plaatsen om dunne, hoge bewolking gaat. In het noorden komt dikkere bewolking voor, waardoor de zon het daar moeilijk krijgt. Een spatje motregen in het uiterste noord(oost)en is later vanmiddag niet uitgesloten. 

Vanavond houden we een mix van opklaringen en wolken met meer wolken in het noorden en noordoosten dan in de zuidwestelijke helft van het land. In de nacht is het droog en koelt het af naar 9 graden in het oosten tot 14 graden in Zeeland. In het oosten en noordoosten kan mogelijk regionaal weer mist ontstaan.

Morgenochtend is het, na optrekken van eventuele mist in het (noord)oosten, overal zonnig. De temperatuur stijgt vrij snel en tegen het middaguur is het al 21-24 graden. Er waait een zwak windje uit het zuidoosten tot oosten. 

Morgenmiddag is het zonnig (na)zomerweer. Er waait een zwakke oostenwind en de temperatuur loopt op naar 23 graden in het noorden tot lokaal 27 graden in Limburg, Brabant en Zeeuws-Vlaanderen. De zon schijnt met zonkracht 4. Hierdoor zal je niet zo snel verbranden, maar als je langer dan een halfuur van de zon gaat genieten in de eerste helft van de middag is zonnebrandcrème wel aan te raden.

Morgenavond is het aangenaam buiten. De zon gaat rond 20:10 uur onder en dan is het nog 20-23 graden. In de nacht is het vrijwel onbewolkt en de temperatuur daalt naar een graad of 13.

Woensdag wordt nog een zonnige zomerdag. Met maxima van 24 graden op de Waddeneilanden, 26 graden in Amsterdam en Zwolle en 28 graden in Zuid-Nederland is het op veel plaatsen zomers warm. Hiermee is het woensdagmiddag prima weer voor een bezoek aan de zee, een recreatieplas of het zwembad. De wind is zwak of matig en waait uit het oosten. Het is met deze temperaturen ook behoorlijk warm voor de tijd van het jaar. Maxima rond 20 graden zijn gebruikelijk begin september.

Ook donderdag wordt nog een zomers warme dag met landinwaarts op veel plaatsen 25-27 graden. In de kustgebieden wordt het 22-25 graden. De dag begint met veel zon, maar vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe en stijgt in de loop van de dag de kans op regen- en onweersbuien. 

De dagen daarna is elke dag kans op buien, maar er zijn ook droge perioden met zon. Vrijdag wordt het nog behoorlijk warm met 21-25 graden. In het weekend liggen de maxima tussen 19 graden aan zee en lokaal nog 23 graden in het oosten.