Kijk uit voor sms berichten van pakketdiensten

26-05-2021 LEMMER – Uit naam van verschillende koeriersdiensten worden door oplichters sms-berichten verstuurd. Er zou een pakket klaarliggen in het sorteercentrum. De status van de verzending kunt u volgen via een link. Maar let op: achter deze link zit kwaadaardige software. Na het klikken op de link krijgt u namelijk het verzoek om een track-and-trace-app te downloaden. Deze app bevat kwaadaardige software.

Wanneer u de app installeert, kan de oplichter namens uw nummer in grote aantallen aan willekeurige mensen valse sms-berichten versturen met de kwaadaardige link. Ook kan de app vanuit uw toestel belkosten en andere kosten maken die u terugziet op de telefoonrekening. Deze sms-berichten worden verstuurd in verschillende varianten en talen.

Advies
Open nooit linkjes van afzenders die u niet kent of vertrouwt. Meld de ontvangst bij de Fraudehelpdesk (www.fraudehelpdesk.nl) en verwijder ze vervolgens uit uw inbox. Toch geklikt? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw provider en telefoonaanbieder om verdere schade te voorkomen. Kijk ook op www.fraudehelpdesk.nl