Kultuur in de KuubsKist

15-09-2021 LEMMER – Onder de noemer “Kultuur in de KuubsKist” presenteren we in Ecologisch Kringloopcentrum De KuubsKist in Lemmer weer een miniconcertje. Het concertje vindt plaats op het podium in onze meubelhal waar u lekker relaxed kunt zitten luisteren. De aanvang is 2 uur en duurt tot 4 uur. De toegang is helemaal gratis. Op zaterdagmiddag, 25 september, speelt “MUS”, Muziek Uit Stiens, op ons podium.

Internationale Folk is het genre muziek, gespeeld en gezongen door de band MUS. Met name het minder bekende repertoire en voornamelijk ballads, uit o.a. Ierland, Engeland, Schotland, Nederland, en zelfs Amerika en Australië. De groep MUS ontstond noodgedwongen, toen een andere band waarin Freek speelde, plotseling uiteenviel, maar nog wel een optreden had staan.

Er moest snel iets geregeld worden om een alternatief te bieden, en hij vroeg Arend-Jan, die in de groep Hynstewaed basklavier speelt, of hij keyboard wilde spelen in het nieuw te vormen gelegenheidsbandje.   Snel werden een 25-tal nummers ingestudeerd, en konden we toch nog aan de afspraak voldoen.

Nanda, de zangeres van de groep Hynstewaed, leek het wel leuk om basklavier te komen spelen bij MUS, nu Arend-Jan het keyboard bespeelde en leerde in recordtempo de kneepjes van het basklavier. Dat ze daarbij ook nog kon zingen, was een mooie toevoeging.

Op een bepaald moment nam Nanda haar zus Annemiek mee naar een oefenavond van Mus, en die vond het leuk om de groep MUS te versterken met zang, gitaar en fluit. Heel wat anders dan de jazz-scene, waar zij al vele jaren als leadzangeres succes oogst.

Zo veranderde het gelegenheidsduo MUS, in vrij korte tijd in een kwartet.
MUS bestaat uit:
Arend Jan Faber – Keyboard
Nanda Kuijper – Basklavier en Zang
Annemiek Zijlstra – Zang – Gitaar – Fluit – Percussie
Freek Span – Zang – Gitaar – Banjo – Elektronische Doedelzak en Trekzak

Kortom laat je op zaterdag 25 september muzikaal onderdompelen in Ecologisch Kringloopcentrum De KuubsKist in Lemmer.