Landschap ambassadeurs voor dichterbij natuur brengen voor bezoekers

05-07-2021 Met een nieuw platform wil het bezoekerscentrum Mar en Klif de mogelijkheid bieden om gratis een uur op pad te gaan met een gebiedsexpert. Zo kun je bijvoorbeeld in Ruigahuizen meer te weten komen over particulier natuurbeheer, een wandeling aangaan in Mirns of een wandeling maken in het Rijsterbos. Het doel is om de bezoekers dichterbij het landschap te brengen.

Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân heeft meer dan 150 ambassadeurs. Zij wonen verspreid over het gebied en hebben allemaal een speciale cursus gevolgd bij het Bezoekerscentrum. Een select gezelschap zet zich in als ‘gids’. Deze ambassadeurs brengen hun enthousiasme voor het landschap graag op je over, ieder vanuit hun eigen interesse en met een eigen activiteit. Boek (gratis) een activiteit en maak zo op persoonlijke wijze kennis met het Nationaal Landschap.

Maximaal 4 personen
De activiteiten van de ambassadeurs zijn voor maximaal 4 personen. Voor een excursie met een grotere groep kun je bij de natuurorganisaties terecht.

Ook gids worden?
Ben je ambassadeur en lijkt het je leuk om jouw kennis van (een stukje van) het Nationaal Landschap over te brengen op geinteresseerde mensen? Stel je dan beschikbaar als gids! Klik hier om een mail te sturen naar Geertje