Lichte regen, later opklaringen

14-11-2021 LEMMER – Vanochtend overheerst de bewolking en vooral in de zuidelijke helft van het land valt af en toe nog wat lichte (mot)regen. Ook komt nevel en mist voor. Elders is het droog en in de loop van de ochtend kan het in het oosten en noordoosten lokaal opklaren.

Vanmiddag breiden enkele opklaringen zich vanuit het oosten verder over het land uit en breekt de zon af en toe door. Toch zijn er ook plaatsen waar het de hele dag grijs en bewolkt blijft. Het is wel droog en er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. Met die aflandige wind wordt minder zachte lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar 10 tot hooguit 12 graden.

Vanavond zijn er enkele opklaringen, maar vanuit het noordoosten raakt het weer bewolkt. In de nacht naar maandag is het bewolkt en regionaal komt nevel en mist voor. Er waait een zwakke tot hooguit matige oosten- tot noordoostenwind en het koelt af naar 3 tot 5 graden.

Morgen overheerst de bewolking, maar het blijft wel overal droog. Er waait een zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind en daarmee wordt vrij koude lucht aangevoerd. Overal blijft het kwik onder 10 graden en de maxima komen uit tussen 7 en 9 graden.

Ook dinsdag is het grijs en bewolkt. De regenkansen zijn klein en er staat een zwakke veranderlijke wind. Na nachtelijke temperaturen van 1 tot 4 graden, wordt het dinsdagmiddag niet warmer dan 6 tot 8 graden.

Woensdag ziet het weerbeeld er anders uit. Er zijn wolkenvelden en er trekken enkele buien over het land. Tussen de buien door kan ook de zon doorbreken. De wind heeft de zuidwesthoek weer gevonden en is matig boven land en vrij krachtig aan zee, windkracht 3 tot 5. Met 9 tot 11 graden is het ook weer wat zachter.

De rest van de week en ook volgend weekend is het overwegend droog met naast wolkenvelden ook af en toe zon. De matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind voert vrij zachte lucht aan waarin de temperatuur stijgt naar 10 tot 12 graden.