Luchtmacht oefent samen met andere landen in het noorden

18-04-2021 JOURE – De vliegers van het Commando Luchtstrijdkrachten en samen met luchtstrijdkrachten van andere landen dienen te worden getraind in het vliegen in grote samenwerkingsverbanden. De oefening Deviant Dragon is één van de mogelijkheden om dit grootschalige te trainen. Tijdens Deviant Dragon voeren grote aantallen vliegtuigen van verschillende typen complexe scenario’s uit. Het is in het kader van de vliegveiligheid niet wenselijk dat een mix ontstaat van militaire vliegtuigen ander luchtverkeer.

Om deze reden worden delen van het vluchtinformatiegebied Amsterdam ten behoeve van de bijzondere luchtverkeersactiviteit aangewezen als tijdelijk gebied met beperkingen (TGB). Binnen het aangewezen gebied bevinden zich ook een aantal boorplatforms. De bevoorrading hiervan kan gewoon plaats vinden.

Het is mogelijk dat het luchtverkeer gebieden moet kruisen of gebruiken voor andere doeleinden. Om deze reden is bepaald dat om met niet-deelnemende luchtvaartuigen toe te staan in onderling overleg. Ook kunnen parachute-springactiviteiten op Texel en Ameland plaatsvinden, afhankelijk van weersomstandigheden en het oefenscenario.

  • maandag 19 april van 13:30 tot en met 15:30 uur;
  • dinsdag 20 april van 13:30 tot en met 15:30 uur;
  • woensdag 21 april van 13:30 tot en met 15:30 uur;
  • donderdag 22 april van 13:30 tot en met 15:30 uur.

Naast de oefening gaat het gewone vliegprogramma gewoon door.