Wisselend bewolkt met later kans op regen

18-04-2021 JOURE – Vanochtend is het wisselend bewolkt met regelmatig ruimte voor de zon. In de loop van de ochtend neemt vanuit het oosten de bewolking wat toe. De wind is zwak en waait uit noordelijke richtingen. De temperatuur ligt om 11:00 uur rond 9 graden.

vanmiddag is er een mix van wolkenvelden en zon, waarbij het in het westen vaak zonniger is dan in het oosten. In de loop van de middag maakt het oosten kans op een enkele bui. Het wordt 10 graden aan de Zeeuwse kust en op de Waddeneilanden tot lokaal 14 graden in het binnenland. De wind is matig en waait uit het noorden tot noordoosten.

vanavond kan op meer plaatsen in het oosten, midden en zuiden van het land een beetje regen vallen. De nacht verloopt beduidend minder koud dan voorgaande nachten met minima rond 5 graden.

Morgen start met vrij veel bewolking en vooral in het zuiden is nog kans op een enkele bui. Later op de dag is het (vrijwel) overal droog met ruimte voor de zon. De middagtemperatuur komt wat hoger uit dan dit weekend met 12-13 graden in de kustgebieden en 14-16 graden in het binnenland. De wind is zwak en waait uit het oosten.

Dinsdag wordt het nog iets warmer met in de zuidoostelijke helft van het land 15-17 graden. Aan de kust en op de Waddeneilanden wordt het 12-14 graden. De wind is zwak of matig en waait uit het (noord)oosten. Het weerbeeld bestaat uit wolken en zon. Lokaal is kans op een bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog.

Later in de komende week wordt de weersverwachting onzeker. Er is een vrij grote kans dat de temperatuur weer enkele graden omlaag moet doordat er een stevige noordenwind opsteekt. Er is echter ook kans op een rustig weertype met veel zon en maxima richting 20 graden.