Maeykehiem zoekt een coachende Teamleider die kan meebouwen

12-03-2021 SINT NICOLAASGA – De organisatie Maeykehiem is er voor alle volwassenen, jongeren en kinderen met een verstandelijke beperking in het Zuidwesten van de provincie Friesland. Er werken zo’n 300 mensen voor 140 cliënten: van zinvolle dagbesteding tot intensieve zorg. De lijnen zijn kort, de organisatie kan flexibel inspelen op veranderingen. Collega’s kennen elkaar én bewoners. Maeykehiem maakt een wezenlijk onderdeel uit van het dorp Sint Nicolaasga. De mensen die er werken zijn laagdrempelig, hebben een nuchtere kijk op zaken en hebben een goed gevoel voor humor.

De organisatie werkt met de methodieken LACCS en Triple-C. Alle medewerkers zorgen er samen voor dat de cliënten zich veilig voelen, kijken ondernemend door de beperkingen heen naar wat iemand wél kan en stimuleren hierbij de zelfstandigheid van een cliënt. Jij bent hierbij als teamleider essentieel.

De functie:
Je geeft leiding aan zo’n zes teams (in totaal ongeveer 60 medewerkers). Hierbij werk je nauw samen met de orthopedagogen en de cliëntcoördinatoren. Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en voor kwaliteit en uitvoering van de zorg. Je legt direct verantwoording af aan de bestuurder.“

…We zijn op zoek naar iemand die de koers van Maeykehiem helder vertaalt naar het werk van elke dag. Iemand die het goede voorbeeld geeft, inspireert, verantwoordelijkheid neemt en mensen aanspreekt op gedrag. Met een coachende stijl: de teamleider laat zijn of haar gezicht vaak zien, luistert goed, en weet wat er speelt bij cliënten en medewerkers…”,zegt client coördinator Elisa Wijnja.

Je begeleidt medewerkers individueel en zorgt voor samenwerking binnen de teams bij dag bestedings- en woonlocaties. Teamleider Anne Koning vindt het belangrijk dat zijn nieuwe collega “….beschikt over een warme zakelijkheid waarin de balans wordt gelegd tussen het hart voor de cliënt en een gezonde bedrijfsvoering…

”Maeykehiem zoekt een teamleider met ruime ervaring, bijvoorbeeld in een grotere professionele organisatie,die toe is aan een nieuwe uitdaging.”…In onze kleine organisatie, met korte lijnen, ziet de nieuwe teamleider direct resultaat van de inspanningen…” aldus bestuurder Trijn van der Meulen.

Je werkt mee aan de invoering van een nieuwe manier van dagbesteding. “…daarom ben ik vooral benieuwd naar de affiniteit met en visie op dagbesteding…”, zegt cliëntcoördinator en projectleider dagbesteding Paula van Driesten..

Welke kennis en ervaring neem je mee?
Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding en hebt ten minste vier jaar aantoonbare relevante leidinggevende werk ervaring in de (gehandicapten)zorgsector. Bovendien heb je ervaring met de diverse aspecten van bedrijfsvoering en heb je verander processen begeleid. Uiteraard ben je goed in het schrijven van plannen. Verder beschik je over humor, tact en nuchterheid.

Wat biedt Maeykehiem?
Een uitdagende functie bij een mooie maatschappelijke organisatie. Je werkt samen met collega’s die elke dag met hart en ziel het verschil maken voor de cliënten van Maeykehiem. De functie is fulltime (36 uur per week)en is ingeschaald op FWG 55 CAO Gehandicaptenzorg. Een ontwikkelassessment maakt deel uit van de procedure.

Reageren
Maeykehiem heeft Berkenbos Advieswerk gevraagd deze sollicitatieprocedure te begeleiden. Je kunt bellen met Elzaline Schraa (06 154 264 22) voor uitgebreidere informatie over de organisatie en de functie. Je wordt uitgenodigd te reageren op deze vacature door je cv en motivatiebrief vóór 15 maart 2021 te mailen naar maeykehiem@berkenbosadvieswerk.nl onder vermelding van Teamleider