McDonalds Joure gaat opnieuw juridische stappen ondernemen tegen gemeente

30-09-2021 JOURE – De gemeenteraad stemde gister tegen de komst van een lichtmast voor de fastfoodketen McDonalds. Uitbater Ronald Zuiderveld heeft in en eerder gehouden Petear van de gemeente al aangegeven dat hij zowel aan de gemeente als de Provincie alle medewerking heeft gegeven ten tijden van de aanleg van het nieuwe knooppunt van Joure. Ook heeft hij grond met de gemeente geruild zodat er een busstation kon worden gerealiseerd.

De ondernemer is inmiddels 3 jaar onderweg om zijn lichtmast weer terug te krijgen. Ook heeft hij eerder de zaak onder de aandacht gebracht bij de Raad van State. Toen werd hij in het gelijk gesteld. Zowel de Provincie als de gemeente zijn toen akkoord gegaan met het opnieuw plaatsen van de mast. Volgens het berstemmingsplan mag de mast niet hoger zijn dan 22 meter, echter ziet de heer Zuiderveld de mast iets hoger, namelijk 30 meter. Door het ontbreken van de mast heeft de ondernemer tussen 25 en 30% omzet verlies.

De heer Zuiderveld heeft na het teleurstellende besluit van gister aangegeven dat hij opnieuw de zaak juridisch aan zal vechten.