Meest bewolkt en een enkele bui

16-11-2020 LEMMER – Het is meest bewolkt en er trekken enkele lichte buien over het land. Vanmiddag breekt vanuit het westen wat vaker de zon door. Het wordt 13 graden. Morgen is het bewolkt en overwegend droog, woensdag is het prachtig najaarsweer met volop zon. Het is erg zacht met 12-15 graden. Aan het eind van de week wordt het minder zacht en blijft het kwik onder 10 graden.

Het is vanochtend overwegend bewolkt en er trekken enkele lichte buien over het land. De zuidwestenwind is matig en in de kustgebieden (vrij) krachtig.

Vanmiddag trekken de buien naar het oosten weg en vanuit het westen wordt het op veel plaatsen droog. Bovendien breekt ook zo nu en dan de zon door. De wind wordt westelijk en is matig en in de kustgebieden af en toe vrij krachtig. Bij de Wadden is de wind krachtig, windkracht 6. De temperatuur stijgt naar ongeveer 13 graden.

Vanavond is het over het algemeen bewolkt en droog. Komende nacht is in het noorden en noordwesten kans op wat lichte regen en motregen. Elders blijft het droog en bij een matige en aan zee (vrij) krachtige zuidwestenwind daalt de temperatuur naar 7-8 graden in het binnenland en naar 9-10 graden in de westelijke kustprovincies.

Morgenochtend overheerst de bewolking en in het noordoosten is eerst nog kans op wat lichte regen. In de rest van het land blijft het zo goed als droog.

In de middag blijft het bewolkt, maar het is wel overwegend droog. De zuidwestenwind is matig en in de kustgebieden (vrij) krachtig. De temperatuur stijgt naar 13-14 graden.

Morgenavond klaart het vanuit het westen geleidelijk op en in de nacht naar woensdag is het vrij helder. De wind waait matig uit het zuiden tot zuidwesten en de temperatuur daalt naar 7 tot 10 graden.

Woensdag is een fraaie najaarsdag. De zon schijnt volop en het blijft overal droog. Pas later op de dag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking weer toe. De zuidenwind is matig en aan zee vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 13-14 graden en in het zuiden en zuidoosten kan het lokaal 15 graden worden. Daarmee blijft het zeer zacht voor november en doet het lenteachtig aan.

Woensdagavond neemt de bewolking weer toe en in de nacht naar donderdag volgt vanuit het westen regen. Donderdag is de regen weer snel het land uit en schijnt in de ochtend geregeld de zon. In de middag trekken enkele buien over het land. Het is onstuimig met een matige tot vrij krachtige en in de kustgebieden krachtige en aan zee harde wind met kans op zware windstoten. Eerst uit het zuidwesten, later op de dag uit het noordwesten. De temperatuur is wat lager met maxima van 10-11 graden. In het zuiden en zuidoosten kan het nog 12 graden worden.

Vrijdag schijnt geregeld de zon, maar vooral in het noorden en westen komen enkele buien voor. In de middag is ook elders kans op een bui. De temperatuur wordt niet hoger dan 8-9 graden en daarmee is de temperatuur heel normaal voor de tweede helft van november.

In het weekend overheerst de bewolking. Zaterdag is het op veel plaatsen droog, zondag is overal kans op enige regen. De zuidwestenwind is matig en aan zee soms (vrij) krachtig. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden. Zondag kan het in het westen weer 10 graden worden.