Rioleringswerkzaamheden in Bantega

16-11-2020 BANTEGA – Met de werkzaamheden die de gemeente nu in Bantega heeft aan de Middenweg, hebben ze ook de riolering aan de Broekenweg geïnspecteerd. Hieruit is naar voren gekomen dat het riool niet naar behoren werkt. De gemeente heeft besloten het riool te vervangen en ook een schoonwaterriool aan te brengen. Richting de school gaan ze ook een stuk riool vervangen. Het wordt dan een gescheiden stelsel. De werkzaamheden zijn vandaag gestart. De verwachting is dat de werkzaamheden vrijdag 18 december klaar zijn.

Wat gaat er gebeuren?
In de nieuwe situatie komt er een regenwater- en een vuilwaterriool in de weg. Er worden nieuwe huisaansluitingen aangebracht met erfscheidingsputten. De gemeente laat nieuwe definitieve verharding aanbrengen en richting de school gaan ze het toegangspad vanaf de Broekenweg herstraten. Als het weer het toelaat zullen ze ook het speelveld naast de Broekenweg herstellen.

Wat merkt u ervan
Tijdens het werk blijft de riolering gewoon functioneren. Huisaansluiting zullen door de werkzaamheden een paar keer, in overleg, worden afgesloten.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Former Hoornstra van gemeente De Fryske Marren via telefoonnummer 14 05 14 of J. van der Heide van Haarsma BV via telefoonnummer 06 30 79 59 94.