Mist met later kans op regen

07-03-2021 JOURE – Vanochtend is het op veel plaatsen grijs door wolkenvelden en lokaal komt ook mist voor. Lokaal kan de zon schijnen, maar de grootste kans op zon is in Limburg. De mistbanken verdwijnen vrij snel.

Vanmiddag zijn er veel stapelwolken met af en toe wat zon. In het noordoosten is het een groot deel van de tijd bewolkt. Een klein beetje regen is daarbij niet uitgesloten. Het wordt 5-6 graden en in het zuidoosten kan het lokaal 7 graden worden. Daarbij staat een zwakke tot matige wind uit het noorden tot westen.

Vanavond neemt in het noorden en noordoosten de kans op een beetje regen toe. In de rest van het land blijft het droog met wolkenvelden en enkele opklaringen. In de nacht naar maandag kunnen opnieuw enkele mistbanken ontstaan. In het zuiden, midden en oosten kan het een graadje vriezen. In het noorden en westen liggen de minima rond of net boven het vriespunt.

Maandag en dinsdag is het rustig weer met veel wolkenvelden en zo nu en dan zon. Het noorden en noordoosten maken kans op een beetje regen. In het midden is de kans op neerslag klein en in het zuiden blijft het waarschijnlijk droog. Het wordt 5-6 graden en dinsdag kan het met wat zon 6-9 graden worden. De wind is (zuid)westelijk en zwak tot matig van kracht. In nacht en vroege ochtend kan het in het binnenland een beetje vriezen.

Woensdag neemt de bewolking toe en kunnen we regen verwachten. De zuidwestenwind trekt aan en wordt vrij krachtig. In het westen is de wind krachtig en aan de kust gaat het hard waaien. De temperatuur stijgt naar 7-9 graden en mogelijk wordt het nog een graadje warmer. ’s Nachts komt het niet meer tot vorst.

Donderdag wordt een zeer onstuimige dag met een (vrij) krachtige wind uit het zuidwesten tot westen. Daarbij is kans op zware windstoten. In de kustgebieden waait het hard en aan zee is kans op een stormachtige wind. Het is bewolkt en buiig met af en toe zon. Ondanks het wisselvallige weer is het zacht. Het wordt 9-11 graden.

De dagen daarna hebben we een mix van wolkenvelden, zon en enkele buien. De middagtemperatuur ligt daarbij tussen 8 en 11 graden. Vrijdag kan het nog behoorlijk waaien, maar in het weekend wordt de wind overwegend matig van kracht.