Mistige start later zonnig

14-01-2022 LEMMER – Vanochtend kan de mist vooral in Brabant en Limburg weer hardnekkig zijn. In de rest van het land is het overwegend bewolkt en in het noorden is er mogelijk ook ruimte voor de zon.  

Vanmiddag verdwijnt de mist ook in het zuiden grotendeels, maar zonnig wordt het niet. Ruimte voor de zon is er wel in de noordelijke helft van het land en de grootste kans op een zonnige middag zijn voor de Waddeneilanden, Friesland en het noorden van Noord-Holland. In deze gebieden wordt het 7 of 8 graden bij een matige westenwind. In het zuidoosten van het land wordt het hooguit een graad of 5 en is de wind zwak. 

Vanavond en in de nacht naar zaterdag is opnieuw grote kans op mist, vooral in het zuiden, midden en oosten van het land. De minima komen uit tussen 1 en 4 graden. 

Morgen wordt een grijze dag, waarop de mist gedurende de dag geleidelijk overgaat in laaghangende bewolking. De zon krijgen we op de meeste plaatsen niet te zien. Het wordt maximaal 7 graden, in gebieden waar het mistig blijft wordt het slechts 4 of 5 graden. De wind is zwak en waait uit zuidelijke richtingen.

Zondag is er veel bewolking en vooral later op de dag is kans op een beetje regen vanuit het noordwesten. Het wordt 5 tot 8 graden en er waait een matige wind uit het westen tot zuidwesten. 

Volgende week start met een wisselend bewolkt weerbeeld en op maandag een enkele bui. De dagen daarna is de kans weer groot op erg rustig weer met weinig tot geen neerslag, veel wolken en opnieuw grote mistkansen. De temperatuur ligt met maxima van een graad of 6 en minima vaak net boven het vriespunt rond de gebruikelijk waarden voor deze tijd van het jaar.