Mix van wolken, zon en een bui

21-01-2022 LEMMER – Lokaal is het nog glad, maar de gladheid verdwijnt door het oplopen van de temperatuur. Vanmiddag is het 6-7 graden. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, wolken en buien. Het weekend verloopt grijs en rustig. Soms spettert het wat, maar meestentijds is het droog. Het is 7 graden. Volgende week blijft het rustig en grijs, later in de week neemt de wisselvalligheid wat toe. De temperatuur blijft uitkomen op een graad of 7.

Deze vrijdagochtend schijnt af en toe de zon, maar er zijn ook wolkenvelden. Vooral over het noorden en westen trekken enkele buien en deze buien kunnen winters van karakter zijn en vergezeld gaan met korrelhagel en natte sneeuw. Er waait een zwakke tot matige, aan zee en in het Waddengebied vrij krachtige noordwestenwind (2-5 Bft). De temperatuur stijgt geleidelijk en later vanochtend is het op de meeste plaatsen 4 tot 6 graden. De gladheid zal dan ook spoedig verdwijnen.

Vanmiddag schijnt vooral in het zuiden en westen af en toe de zon, afgewisseld door een enkele bui. Elders overheerst de bewolking en in het noordoosten valt wat lichte regen en motregen. De noordwestenwind is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee en in het Waddengebied, windkracht 3 tot 5. De temperatuur loopt op naar maximaal 6 of 7 graden. Alleen in het zuidoosten blijft het kwik met maximaal 5 graden iets achter.

Vanavond is in het noordoosten nog wat lichte regen mogelijk, maar al vrij snel is het overal droog. De bewolking overheerst en in het westen en zuidwesten komen enkele opklaringen voor. Vannacht overheerst op veel plaatsen de bewolking, maar het blijft droog. De noordwestenwind is matig, aan zee nu en dan vrij krachtig en het koelt af naar 2 graden in het zuidoosten en naar 5 in de kustgebieden.

Morgenochtend is het grijs en bewolkt. Het is droog en er waait een zwakke tot hooguit matige westenwind. Het is dan ook prima weer voor een ochtendwandeling.

In de middag blijft het bewolkt en met name in het noorden en oosten kan het uit dikkere bewolking wat spetteren. Er waait een zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind en het wordt op veruit de meeste plaatsen ongeveer 7 graden.

Morgenavond spettert het hier en daar nog en dan vooral in de zuidelijke helft van het land. In de nacht naar zondag is het weer droog, maar het blijft bewolkt. Vooral in het zuiden van het land komt nevel en mist voor. Er waait een zwakke westen- tot noordwestenwind en de temperatuur daalt naar 2 tot 4 graden.

Zondag overheerst de bewolking en vooral in de ochtend komt op veel plaatsen nevel en mist voor. Vooral in de zuidelijke helft van het land kan de mist hardnekkig zijn. In de middag kan hier en daar de zon even doorbreken. Het is droog en er waait niet meer dan een zwakke veranderlijke wind. De temperatuur loopt op naar 7, lokaal 8 graden. Alleen in hardnekkige mistgebieden blijft de temperatuur wat achter.

Maandag is het grijs met op veel plaatsen nevel en mist. In de nacht en ochtend kan het vooral in het zuiden van het land licht vriezen, elders is het maandagochtend boven nul. In de middag kan het regionaal opklaren en breekt de zon af en toe door. Er waait een zwakke veranderlijke wind en het wordt 7 graden. Ook dinsdag is een grijze en bewolkte dag. Voor de zon is niet of nauwelijks ruimte en er waait een zwakke westen- tot zuidwestenwind. Het wordt maximaal 7 graden.

De rest van de week neemt de wisselvalligheid wat toe. De bewolking overheerst en geleidelijk neemt de kans op wat regen toe. Ook staat er wat meer wind. De temperatuur komt dagelijks uit op 7 of 8 graden en ook in de nachten blijft het kwik over het algemeen boven nul. De minima liggen veelal tussen 1 en 4 graden. Alleen tijdens brede opklaringen kan de temperatuur dalen tot dicht bij het vriespunt.